НОВИНИ

Две деца пострадаха при катастрофи във Видинско, шофьорите избягаха

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 19.08.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Регионални
Слушай новината

Полицай блъсна дете и избяга. 19-годишен шофьор също. И двете катастрофи станаха във Видинско в рамките на два часа снощи. Двете деца пострадаха сериозно. 13-годишно момче е в тежко състояние, а 8-годишно дете е със счупен крак.

13-годишното момче е откарано в кома в детската хирургия на болница "Пирогов" след катастрофата в град Брегово. Тя става на това кръстовище след 9 вечерта. Рикардо бил сам и карал колелото си, когато го блъска автомобилът.

Шофьорът, който е причинил катастрофата, е 19-годишен и вече е залавян да шофира с превишена скорост, заради което му е съставен акт. Открит е в дома на дядо си, където се укривал. Задържан е от полицията за срок до 24 часа. Близките на пострадалото дете заминали заедно с него в София, а съседите са потресени.

Задържаха шофьор, блъснал дете на велосипед и избягал

Улиците към кръстовището, където е станала катастрофата наскоро са асфалтирани и често автомобилите се движат с висока скорост, но до сега не е имало катастрофи.

"Поради тия набези - движение с висока скорост, ще поставим тук такива неравности. Вече до седмица това ще бъде изпълнено, за да намалим скоростта. Ще монтираме и камери допълнителни, камери с висока резолюция, която да чете и номера на коли", обясни Илиян Бърсанов, кмет на община Брегово.

Дете пострада и при друг инцидент в областния град. На оживена улица във Видин 8-годишно дете се спуска след топката, с която играело в двора и кола го помита. Разминава се без сериозни наранявания.

"Чухме удар. Той изпищя. Излязохме навън. Разбрахме, че го е ударила кола. слава богу, няма сериозни наранявания. Пукната му е само костта на подбедрицата. Искам да се обърна към шофьорите, към тези, които се возят в колите. Колата е за да си свършиш работа. Удобство, а не причиняваш смърт, болка и страдание на другите и на себе си", казва Таня Петрова, баба на пострадалото дете.

Шофьорът на автомобила напуска мястото на катастрофата, установен е днес по-късно. Оказва се, че е служител на полицейски участък. Срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Репортер: Анжела Каменова, БНР-Радио Видин

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощни бури в Европа отнеха живота на 12 души, сред тях - 3 деца
Мощни бури в Европа отнеха живота на 12 души, сред тях - 3 деца
Николай Михайлов остана извън групата на Левски за домакинския мач с Хебър
Николай Михайлов остана извън групата на Левски за домакинския мач с Хебър