НОВИНИ

Еди Пенев: Надявам се да имам по-добър резултат на финала

еди пенев надявам имам добър резултат финала
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 25.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Варна за седми път е домакин на Световната купа по спортна гимнастика. В турнира, който ще продължи до 28 май, участват част от най-добрите състезатели в света.

От българите Еди Пенев се класира за финала на земя през уикенда, като финалите на Световната купа ще бъдат пряко излъчени в ефира на БНТ 3!

„Играх на земя, това ми един от най-силните уреди. Както разбирам, не съм гледал резултатите, но съм на второ място засега. Представянето ми не беше от най-добрите, но все пак справих. Надявам се да имам по-добър резултат на финала“, заяви Пенев пред камерата на БНТ за предаването „България в 60 минути“.

Участие в предаването взе и легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, който е председател на организационния комитет на надпреварата в морската ни столица.

„Вече седма поредна година сме домакини на Световната купа по спортна гимнастика за мъже и жени, за което благодарим на град Варна за прекрасното домакинство. По отношение на състезанието, не повече от двама представители на България могат да вземат участие в квалификациите на отделните уреди. Днес имахме участници на земя, кон и халки. В лицето на Еди Пенев видяхме едно прекрасно изиграване на земя, което го отрежда с втори резултат в квалификациите. Той е с прекрасен шанс за първото място във финалите. В утрешния ден предстои да наблюдаваме прескок, успоредка и висилка при мъжете и греда и земя при жените. Божидар Златанов, Йордан Александров са с много големи шансове на успоредка и на висилка. На прескока отново ще стискаме палци на Димитър Димитров и на Еди Пенев. Реално сме в елита, в много силна конкуренция се преборваме и успяваме. За нас най-важни за квотите за олимпийските игри в Париж. Всички са здрави и тренират с голяма амбиции за успех“, заяви от своя страна Йордан Йовчев.

Целия репортаж вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Михайлова: Зад прокурорското шоу, което е с привкус на подземен свят, стоят други интереси
Екатерина Михайлова: Зад прокурорското шоу, което е с привкус на подземен свят, стоят други интереси
Протест пред Руския център заради прожекцията на филма "Азовстал"
Протест пред Руския център заради прожекцията на филма "Азовстал"