НОВИНИ

Екоминистърът Росица Карамфилова: Назначавам експерти, а не партийни кадри

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 25.08.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

В "Денят започва" министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова отрече обвиненията на предшественика си Борислав Сандов, че назначава в министерството кадри, близки до ГЕРБ и ДПС.

Тя изтъкна, че за краткия срок на работа на служебния кабинет има толкова много задачи за вършене, че търси експерти, които да са с опит и да познават закона.

Карамфилова допълни, че поемайки поста, е заварила ключовата дирекция "Национална служба за защита на природата" без ръководство, а в същото време от тази дирекция се очаква да свършат задачи, които е трябвало да бъдат извършени още преди много време. Затова е възстановила Мирослав Калугеров на поста директор на дирекцията и предстои да назначи началници на отдели.

"Обезглавяването на подобни ключови дирекции, не води до нищо добро. Нямам време да чета каквито и да е било статуси в социалните мрежи. Така, както всеки министър има право да избере хората, с които иска да работи, аз се възползвам от това право и назначавам експерти. Няма реваншизъм, не съм освободила нито един от назначените от предния кабинет. За мен е важно да бъдат назначени експерти.", каза тя.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След успеха над Гришо, Тийм отстъпи на Дрейпър
След успеха над Гришо, Тийм отстъпи на Дрейпър
В Япония създадоха напитка специално за жени
В Япония създадоха напитка специално за жени