НОВИНИ

Фандъкова: В парковете в София ще бъдат направени коридори за разходки

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
13:29, 24.04.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Строителството в София продължава, общо 12 инфраструктурни проекта се развиват по график, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Един от ключовите проекти е този на бул. "България".

След като приключи мащабната реконструкция на 6 километровия участък от "Младост" 4 до пътен възел "Цариградско шосе", цялостното разширение на околовръстното шосе ще бъде напълно завършено и на това място вече няма да се образуват тапи. Това ще стане още преди октомври 2021 г. На участъка ще бъдат изградени и три пешеходни надлеза.

Иначе кметът на София обяви и че скоро в парковете ще бъдат направени коридори за разходки на родители с деца в определени часове, но все още не се знае кога ще е готова организацията.

Синята и Зелената зона остават безплатни още една седмица.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Всички мои колеги ме натискат да върнем поне синята зона. Защото в центъра виждаме, че е хаос с паркирането. В същото време отново ще кажа, ако аз днес обявя, че връщаме синята зона, ще започнат снимки на хора в автобуси и трамваи, те могат и сега да се направят, но тогава в понеделник задължително ще се направят и ще се окаже, че аз съм виновна, че има струпване на хора.

На днешната инспекция стана ясно и че до 10 дена ще има нов зам.-кмет по екологията, защото Йоана Христова е освободена, след като Фандъкова е приела молбата ѝ за напускане по лични причини.

Кметът на София обяви и че се отлагат всички ремонти в центъра с оглед извънредното положение и затрудненията, които изпитва бизнесът. Така че засега отпада ремонтът на търговската ул. "Шишман". А след актуализацията на бюджета парите за малките улици ще са със 7 милиона по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж от Асеновград дарява храна на хора в нужда
Мъж от Асеновград дарява храна на хора в нужда
Борисов инспектира участъка Сливница-Драгоман от АМ "Европа"
Борисов инспектира участъка Сливница-Драгоман от АМ "Европа"