НОВИНИ

Гешев: Трима са обвинени за нападението на Слави Ангелов

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 24.04.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Сигурност и правосъдие

Три лица са привлечени като обвиняеми за нападението на на журналиста Слави Ангелов. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг в прокуратурата.

Те са обвинени за три различни престъпления - за пристъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов и за притежание на наркотични вещества.

Това са тримата физически изпълнители. От прокуратурата не посочват самоличността на обвиняемите, но потвърдиха, че те се занимават със спорт и че са част от футболна агитка.

Главният прокурор каза, че към момента на лицата се предявяват съответните обвинения. Той подчерта, че въпреки извънредното положение Министерството на вътрешбните работи, съвместно с наблюдаващите прокурори са работили активно в "изключително разумен срок". Събрани са доказателства, но не са в достатъчен обем и продължават да работят.

Главният секретар на МВР благодари на СДВР, на ГД "Национална полиция", на прокуратурата и на екипите, които са работили денонщно.

Иван Иванов: Знам на какво бяха подложени екипите. Радвам се, че всичко приключи с успех. Цялата оперативна информация е подкрепена с доказателства.

Иванов увери, че от полицията са сигурни, че именно това са извършителите на нападението. Работата ще продължи. Главният секретар пое ангажимент да стигнат и до поръчителите.

Иван Иванов: Това е предупреждение към всички, които са решили, че могат да се изправят срещу държавата, срещу институциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е в тежко състояние след стрелба във Варна
Мъж е в тежко състояние след стрелба във Варна
Осъдиха 19-годишна жена на 5 месеца условно и 10 000 лева глоба за нарушаване на задължителната карантина
Осъдиха 19-годишна жена на 5 месеца условно и 10 000 лева глоба за нарушаване на задължителната карантина