НОВИНИ

Фийон Майе спечели преследването в Контиолахти, Владимир Илиев е 19-ти

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:08, 06.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
фийон майе спечели преследването контиолахти владимир илиев
Слушай новината

Французинът Кентен Фийоn Майе спечели преследването от Световната купа по биатлон на 12.5 км във финландския зимен център Контиолахти.

Олимпийският шампион в дисциплината направи един единствен пропуск на стрелбището, който обаче не се оказа фатален за крайния му успех, като на финала той пресече с аванс от 8.2 секунди пред германеца Ерик Лесер.

Лесер от своя страна свали всичките 20 мишени, което му помогна да прогресира с цели 10 места, за да финишира втори. По този начин германецът демонстрира още, че се чувства отлично в преследванията в Контиолахти, защото именно във финландския зимен център в тази дисциплина той стана световен шампион през 2015 година.

Трети днес остана италианецът Лукас Хофер, който свали 19 от 20 мишени и се придвижи с пет места напред спрямо класирането си от спринта.

Най-добре от българските биатлонисти се представи Владимир Илиев, който с четири грешки на стрелбището завърши 19-и. Благой Тодев пък направи два пропуска на огневия рубеж и в крайна сметка финишира 51-ви.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Каримански: Инфлацията за февруари е около 9,1%
Любомир Каримански: Инфлацията за февруари е около 9,1%
Владимир Зографски остана 45-и във втория старт в Осло
Владимир Зографски остана 45-и във втория старт в Осло