НОВИНИ

Фотокапани ловят нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, има ли ефект?

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 05.10.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Фотокапани следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив. В момента в града има монтирани само две мобилни камери, които хващат нарушителите, но от общината искат да закупят още и да ги дарят на полицията.

В същото време – само за месец са съставени 34 акта за изхвърляне на отпадъци, извън определените за това места. Най-много актове са съставени в центъра на Пловдив. Според хората, нарушителите са основно обекти за бързо хранене, които късно вечер оставят отпадъци извън контейнерите.

"Всичко се изхвърля от заведенията, нерегламентирано изхвърляне на боклуци, мизерия. Миризми, мухи и няма кой да го контролира. Към 9, 10 часа се изхвърля наново".

Обичайна гледка са и старите мебели, и строителните отпадъци, оставени до кофите след ремонт. Най-често това се случва в квартал „Столипиново“.

"Целият град си хвърлят боклуците тук. Виждала съм ги тук с леки коли и бусове. Дойдат тук с едни бели чували. Сигурно има строителен материал вътре".

"Имаме график за едрогабаритни отпадъци, но явно за гражданите е по-лесно да оставят отпадъците си до контейнерите. Могат да се възползват от тези услуги", каза Иван Стоянов – вр. и.д. кмет на Община Пловдив. Градската управа признава, че нарушителите се хващат трудно.

От община Пловдив ловят нарушителите с фото-капани. Един от тях е монтиран тук – в квартал „Столипиново“. Решението - повече мобилни камери и мерки от страна на Общинска полиция.

Автор: Антоанета Андреева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик се подсили с поляка Рафал Фарина
Нефтохимик се подсили с поляка Рафал Фарина
Нереално скъпи имоти в Русе
Нереално скъпи имоти в Русе