НОВИНИ

Франция начело на ЕС: Какви са приоритетите на страната?

bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 07.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

ЕС следи с голяма тревога събитията в Казахстан и е готов да помогне с каквото може. Това казаха в Париж президентът на Франция Еманюел Макрон и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Всички еврокомисари днес са в Париж за началото на френското председателство на ЕС. Макрон ще разговаря в следващите дни с президента на Русия Владимир Путин за напрежението по границата с Украйна.

По време на своето председателство Франция ще работи за напредък по законите, свързани със Зелената сделка, сигурността на външните граници на ЕС и достойното заплащане на труда в Евросъюза. Френският президент защити твърдата си позиция към хората, които отказват да се ваксинират.

"Да бъдеш гражданин означава да имаш права, но и задължения. На първо място задължения. Вече няколко пъти имах възможност да кажа, че свободата на гражданите, които не са ваксинирани свършва там, където започва да пречи на свободата на останалите и да застрашава живота им. Хората, с които говоря, са възмутени от онези съграждани, които не искат да се ваксинират. Разговарях с две медицински сестри от спешно отделение, които ми казаха, че не искат да помагат на хора, които не са ваксинирани. Невъзможно е това да не ме вълнува и да не съм загрижен", каза френският президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експертизи ще покажат вменяема ли е майката, убила детето си в Плевенско
Експертизи ще покажат вменяема ли е майката, убила детето си в Плевенско
СО: Проектът за RDF-инсталация отговаря на европейските екологични изисквания
СО: Проектът за RDF-инсталация отговаря на европейските екологични изисквания