НОВИНИ

По-често облачно в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 07.01.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за рязко и съществено застудяване днес. След максимални температури до 20° в Северна България вчера, следобед там се очакват стойности между 4° и 7°, в южната половина от страната и по Черноморието между 7° и 9°, в крайните югозападни райони - до 11°. Ще бъде ветровито, в по-голямата част от страната - облачно и в много райони ще превалява дъжд

През нощта в източната половина от страната ще превалява слаб дъжд, а до сутринта на места в Лудогорието ще има условия и за поледици. В Северозападна България ще превалява дъжд и сняг. Минималните температури утре ще бъдат между 1° и 7°, максималните - от 3° до 8°, в югозападните райони до 10°. Ще остане облачно, на места с превалявания, предимно слаби и от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от изток-североизток.

Облачно и дъждовно ще се задържи и утре по Черноморието. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала.

Облачността и в планините ще се задържи значителна, а по върховете ще бъде и мъгливо. На много места ще превалява, като границата между сняг и дъжд ще е на около 1300 метра. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър, все още с посока от юг-югозапад.

Облачно ще бъде утре и в по-голямата част от континента, със значителни валежи от дъжд във Франция, както и на много места в Западна Европа. Средиземноморски циклон е причина за очакваните проливни валежи от дъжд, придружени на места от гръмотевици в южните части от Апенините, както и за значителните валежи от дъжд по западното крайбрежие на Балканите и в Гърция. В северозападните райони от полуострова ще вали сняг.

И в неделя времето у нас ще се задържи по-често облачно, с превалявания, предимно слаби и от дъжд, на повече места в западната половина от страната. Значителни валежи се очакват в понеделник, в Западна България, като до края на деня границата между дъжд и сняг ще се спусне до около 700 метра надморска височина.

Във вторник застудяването ще продължи и сняг ще завали в много райони от страната. Ще се образува и снежна покривка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА продаде Карол Метс в Швейцария
ЦСКА продаде Карол Метс в Швейцария
Испания е първият финалист в АТП Къп
Испания е първият финалист в АТП Къп