НОВИНИ

Франкфурт – градът на ярките контрасти (ВИДЕО)

Известен със своите небостъргачи, средновековни площади, сгради и зелени паркове, Франкфурт е един от най-могъщите градове на Европа.

bnt avatar logo
от Бюлент Мюмюнов
22:52, 01.07.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Франкфурт
Слушай новината

Известен със своите небостъргачи, средновековни площади, сгради и зелени паркове, Франкфурт е един от най-могъщите градове на Европа. Това императорско селище, разположено на река Майн, е най-важният търговски и икономически център на континента. Хоризонтът е доминиран от група небостъргачи в банкерския квартал, което придава на града отчетлив американски привкус, печелейки му прякора „Майнхатъм“.
Франкфурт често се класира сред най-добрите градове, в които може да се прави бизнес. На фона на тази лъскава фасада тук се намира най-бедният и опасен квартал в Германия, с 5000 наркозависими и 300 дилъри. Районът около централната гара е като от криминален филм.


Още преди турнира, таблоидът „Сън“ предупреди английските фенове да не си резервират хотели в района, заради опасността от престъпни прояви. Мястото е описвано като „Земя на зомбита“, Питър Постнек, бивш съветник на кмета на Франкфурт обяснява, че присъствието на престъпници води до непрекъснати нападения, дори и посред бял ден.

Освен чуждестранните медии, германските също не отстъпват в критиките си към местната управа. „Билд“ пише, че Германия трябва да се срамува от този квартал - място, което е потънало в блато от наркотици и боклук. Често минувачите са тормозени за пари. Десетки хора лежат по тротоарите. На метри от нормалните граждани се случват тъмни сделки и се употребяват забранени субстанции.

Въпреки, че привлича милиони туристи със своя неконвенционален пейзаж, обаятелния си център „Рьомерберг“ и родната къща на великия Гьоте, ярките контрасти поглъщат Франкфурт. Тук има свръхтолерантност към различията, която не може да бъде понесена от всеки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Турицов подписа нов договор с ЦСКА
Иван Турицов подписа нов договор с ЦСКА
"Не знам български": В съда се яви един мигрант от автобуса, прегазил полицаи в Бургас
"Не знам български": В съда се яви един мигрант от автобуса, прегазил полицаи в Бургас