НОВИНИ

Франко Фода: Разочаровани сме

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:52, 27.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Австрия Франко Фода призна, че в отбора се усеща разочарование след отпадането от Евро 2020 след загубата от Италия.

Вчера вечерта на стадион "Уембли" в Лондон Вундертима не допусна гол в редовните 90 минути, докарвайки мача до продължения.

Там обаче голове на Федерико Киеза и Матео Песина дадоха сериозен аванс на "Скуадрата", макар малко по-късно Саша Калайджич да върна надеждите на Австрия с гол в 114-та минута.

"Разбира се, че сме разочаровани. Но цяла Австрия трябва да се гордее с този отбор. В началото искахме да пресираме високо, но италианците умело се измъкваха. Видяхте колко зряло играхме в продължение на всичките 120 минути", заяви Фода.

Накрая немският специалист заяви, че сега отборът ще се фокусира върху световните квалификации в опит да намери място на Мондиала в Катар през 2022 година.

"Сега трябва да направим така, че да сме добре подготвени за мачовете през септември. Отборът ни прогресира и сега целта е да се класираме за световното първенство по футбол".

Австрийците са в Група "F", като след три изиграни мача заемат 4-то място в групата с актив от 4 точки. Лидер в подреждането засега е Дания с пълен актив от 9 пункта.

Вундертима обаче има големи шансове да попадне в плейофите, ако не спечели групата, тъй като е един от отборите, който триумфира в своята група по време на последното издание на Лигата на нациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водни игри за малките столичани в жегата (Снимки)
Водни игри за малките столичани в жегата (Снимки)
Англия се готви за дузпи срещу Германия
Англия се готви за дузпи срещу Германия