НОВИНИ

Франсис Тиафо се отказа от Sofia Open

Неговият сънародник Тейлър Фриц също почти сигурно няма да играе в българската столица

Франсис Тиафо, тенис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 01.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Франсис Тиафо (САЩ) отказа участие на турнира по тенис Sofia Open 2023, който ще се състои от 4 до 11 ноември в "Арена София" и зала "София".

25-годишният Тиафо, който е 14-и в световната ранглиста в момента, трябваше да бъде поставен под номер 2 според предварителните заявки, но реши да не се включи в надпреварата на твърда настилка в българската столица.

Американецът направи силен сезон с титли в Хюстън на клей и в Щутгарт на трева, което му донесе и първо влизане в топ 10 през юни, когато прогресира до десетата позиция в класацията на АТП. През септември той достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.

Неговият сънародник Тейлър Фриц, който е номер 10 в света и трябваше да бъде водач в схемата на Sofia Open 2023, също почти сигурно няма да играе в българската столица. Фриц страда от разтежение на коремен мускул и вчера обяви, че се оттегля от надпреварата от сериите "Мастърс" в Париж преди срещата си от втория кръг срещу Даниел Алтмайер (Германия).

Фриц изостава с 250 точки от Холгер Руне (Дания), който заема последното място, даващо право на участие във Финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Торино. Американецът все още може да спечели тези 250 точки при спечелването на титлата в София, но ако Руне победи в срещата си срещу Доминик Тийм (Австрия) в Париж довечера, Фриц ще бъде елиминиран.

"Съкрушен съм, че трябва да се откажа, защото беше заложено много. Единственото, което исках, е да имам шанс да се боря за участие в Торино, но след скенера стана ясно, че няма начин да продължа да играя. Сега е време за възстановяване и се надявам да мога да се върна на корта възможно най-скоро", написа Фриц в социалните мрежи във вторник.

От надпреварата в София вече се отказаха Бен Шелтън (САЩ), 16-и в световната ранглиста, както и австралиецът Александър Вукич, 50-и в света. Те бяха заменени от Кристофър О'Конъл (Австралия) и Роберто Карбейес Баена (Испания).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на културата: Унизително е хората на изкуството да получават минимална работна заплата
Министърът на културата: Унизително е хората на изкуството да получават минимална работна заплата
Кристиано Роналдо пожела смяна на съдията по време на мача на Ал Насър срещу Ал Итифак
Кристиано Роналдо пожела смяна на съдията по време на мача на Ал Насър срещу Ал Итифак