НОВИНИ

Футболистите на Северна Македония ше получат сериозни премии при класиране на Мондиала в Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:19, 27.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
футболистите северна македония получат сериозни премии класиране мондиала катар
Слушай новината

Националният отбор по футбол на Северна Македония е само на един двубой от историческо първо класиране на Световно първенство, а последното препятствие пред момчетата на Благоя Милевски е Португалия на Кристиано Роналдо.

Успех във вторник вечерта на "Ещадио До Драгао" срещу "мореплавателите" ще изпрати западните ни съседи на Мондиала в Катар, а освен за мястото си на първенството, северномакедонците ще играят и за отборна премия от половин милион евро.

Възнаграждението е било обещано лично от премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

В същото време стражът на Северна Македония Столе Димитревски се пошегува, че ако той и неговите съотборници се справят и с Португалия, то всички ще трябва да започнат да ги наричат Бразилия.

"Ако победим Португалия, наричайте ни Бразилия. Постигнахме още една невероятна историческа победа. След този триумф над Германия в квалификациите, сега и европейският шампион Италия загуби. Ако победим Португалия, нека Бразилия дойде и ни даде титлата световен шампион. Нека хората се радват. Трябва да продължим с подготовката. Знаем, че Португалия е голям фаворит, но също така знам, че отново ще сме готови и че ще дадем последния атом сили, за да постигнем още един голям успех", сподели вратарят на Райо Валекано.

Решаващият двубой между отборите на Португалия и Северна Македония за място на Мондиала в Катар е във вторник (29 март) от 21.40 часа и ще бъде излъчен на живо в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златко Далич обяви кои 11 ще започнат срещу България
Златко Далич обяви кои 11 ще започнат срещу България
"Денят започва" на 28 март: По неговия начин – специален гост Димитър Бербатов
"Денят започва" на 28 март: По неговия начин – специален гост Димитър Бербатов