НОВИНИ

Габриела Петрова: Имаше ощетяване (ВИДЕО)

Искаше ми се класирането и резултатът от моето участие да е по-добър, коментира Петрова, която не успя да достигне до финала на троен скок на Игрите в Париж.

Габриела Петрова: Имаше ощетяване (ВИДЕО)
bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 05.08.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Габриела Петрова сподели, че е била ощетена по време на своето участие на Олимпийските игри в Париж. Българката не успя да се класира на финала на троен скок. Тя коментира решението на съдиите, които присъдиха фаул срещу нейния втори и най-добър опит.

Състезателката не скри разочарованието си и обяви организаторите в липсата на професионализъм.

Емоцията сама по себе си беше страхотна, вълнуваща. Щастлива съм, че успях да участвам на трета олимпиада. Разбира се, искаше ми се класирането и резултатът от моето участие да е по-добър, но това са фактите, за жалост“, започна лекоатлетката.

„Мисля, че не ми липсваше само едно нещо за класиране на финал, имаше ощетяване, както се видя и в измервателната уредба. Смятам, че не беше справедлива едни такива опити като моя да бъдат отсъдени за фаул, а други с видимо по-голямо пристъпване да бъдат дадени за редовни. Това е нещо, което ме разочарова най-много. Разбира се, че аз като състезател исках да скоча и в другите два опита, за да се избегне такава ситуация, просто не съумях“, допълни тя.

Ако не беше отсъден фаул, смятам, че щеше да бъде напълно достатъчно, за да се класирам за финалите. Скочих и се зарадвах, защото усетих, че опитът стана хубав. В момента, в който тръгнах да гледам резултата, беше на таблото бе изписано фаул. Отидох да измервателния екран и съдията ми каза, че опитът го няма и ако сме имали претенции, някои от щаба да се качи горе в секретариата и да се види опитът. Представител от федерацията отиде горе, беше дадена една снимка, което е много несериозно на фона на технологиите, които има в 21-ви век, но това беше техния отговор. Казаха че е фаул и дори да се подаде контестация, няма да бъде уважена“, разказа състезателката в тройния скок.

Тя добави, че от българския щаб не са подавали контестация.

Не бих казала, че това е персонално към мен. Това го видяхме и вчера в квалификациите на дългия скок. Също имаше такива много опити, просто непрофесионализъм и огромна грешка от страна на организаторите, особено на най-големия планетарен форум. Знаете колко много подготовка е това нещо и че се случва един път на четири годни. Аз не знам дали ще има следваща олимпиада за мен, така че е нормално да съм много разочарована“, коментира Петрова.

Вижте интервюто с Габриела Петрова във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойо Чолаков: Голяма роля за успехите ни изигра това, че бяхме много сплотени
Стойо Чолаков: Голяма роля за успехите ни изигра това, че бяхме много сплотени
Животът в олимпийското село: Лоша храна, картонени легла, но и мъфини и безплатни прегледи
Животът в олимпийското село: Лоша храна, картонени легла, но и мъфини и безплатни прегледи