НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Това е страхотна възможност за нас да напишем история

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:49, 28.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
гарет саутгейт страхотна възможност нас напишем история
Слушай новината

Точно 25 години, след като загубиха на същото място от същия съперник, само че на полуфиналите на Евро 96, Англия отново се изправя срещу Германия, този път в оспорван осминафинал на Евро 2020.

"Трите лъва" посрещат още веднъж своя съперник на "Уембли", а селекционерът на тима Гарет Саутгейт заяви, че неговите избраници ще имат възможността да напишат част от историята в този двубой.

"Мачът може би заслужава да е в по-късна фаза от турнира, но това се отнася и за Белгия - Португалия и някои други срещи. Това е страхотна възможност за нас да напишем част от историята и да дадем на хората нови спомени, свързани с Англия - Германия, които са различни от настоящите, които ни заливат в последните дни и не означават абсолютно нищо за някои хора, защото те не са били родени тогава", каза Саутгейт преди срещата.

"Изправяме се срещу много добър съперник, много се коментира за Германия, но когато се погледне съставът им, там има четирима световни шампиони и около шест победители в Шампионската лига, така че те имат огромен опит. Те няма да излязат на "Уембли" уплашени. Ще трябва да покажем най-доброто от себе си. Трябва да сме добре подготвени тактически, физически и психологически", сподели треньорът на Англия.

Накрая той уточни, че тимът му винаги тренира дузпи преди елиминационните мачове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От лагера на Испания: На прав път сме
От лагера на Испания: На прав път сме
Арда няма да гостува в Беер Шева в Лигата на конференциите
Арда няма да гостува в Беер Шева в Лигата на конференциите