НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Всичко опира до този мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:58, 11.07.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
гарет саутгейт всичко опира мач
Слушай новината

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт бе категоричен по време на своята пресконференция преди финала на УЕФА Евро 2020, че неговият отбор има само една цел - да спечели.

Трофеят "Анри Делоне" очаква своя нов притежател, а големият сблъсък от "Уембли" може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 1, БНТ 3, както и на сайта ни bntnews.bg/sport.

50-годишният наставник сподели, че всички играчи са готови за срещата и ще се опитат да използват всяка една слабост на италианския тим.

"Играчите са готови, наясно са с всичко около тактиката и гледаме напред към мача. Подготовката бе нормална, както винаги в такава фаза на турнир - трябва да запазиш своето постоянство. Атмосферата на "Уембли" беше страхотна, а когато започнах преди няколко години, хората мятаха хартиени самолетчета, толкова отегчени бяха. Сега апатията е заменена от енергия и това е фантастично. Играчите имат нужда от тази подкрепа. Ще се опитаме да нагодим срещата така, че да е удобна за нас и да се възползваме от техните слабости", сподели селекционерът на Англия.

Гарет Саутгейт изрази увереност, че халфовата линия на Англия ще се справи с тази на Италия, след като вече неутрализира играчи от класата на Лука Модрич и Тони Кроос.

"Италия разполага със страхотни играчи, тактически план и много опитен треньор, който държи страхотен рекорд. Ние обаче трябваше да се изправим срещу играчи като Лука Модрич и Тони Кроос и халфовата ни линия се справи. Имаме нашите силни страни и смятаме да ги използваме", заяви още наставникът.

Селекционерът на англичаните не пропусна и да благодари на кралица Елизабет, която изпрати писмо до състава на "Трите лъва", в което пожела успех на тима в утрешния финал.

"Това писмо от кралицата бе фантастично, но всичко опира до утрешния ден (б.р. днес) и това, че сме тук, за да спечелим. Доволни сме от наследството, което имаме, но сега искаме да спечелим трофея", завърши Саутгейт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Тотален хаос в страната, хиляди жалби, спрени машини
Борисов: Тотален хаос в страната, хиляди жалби, спрени машини
Нормално протича изборният ден в Р Северна Македония
Нормално протича изборният ден в Р Северна Македония