НОВИНИ

Георги Глушков откри учебната година в Спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен

Министърът на младежта и спорта отличи работата на преподавателите в училището.

Георги Глушков
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 02.09.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков откри учебната 2024/2025 година в Спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен.

Той отправи приветствие към възпитаниците и преподавателите на спортното училище.

„Убеден съм, че прекрачвате прага на Вашето училище с вярата, че ще откриете нови възможности за развитие, усъвършенстване, придобиване на знания и постигане на Вашите цели в учебния процес и в спорта. Вярвам, че сте мотивирани да постигате успехите на Вашите предшественици. Със своя талант и амбиции Вие имате шанса да представяте в бъдеще успешно България на най-големите спортни форуми и аз вярвам във Вашите възможности. Бъдете здрави и успешни млади хора, достойни за дълбоките традиции и успехите на българския спорт“, обърна се Георги Глушков към учениците на спортното училище.

Министър Глушков подчерта, че през годините преподавателите в СУ „Георги Бенковски“ работят успешно за създаване на конкурентна среда за развитие на спортния талант, за усъвършенстване и изява на учениците и осигуряване на подкрепа за тяхната професионална и личностна реализация.

„Бъдете здрави и все така успешни в отговорната Ви професия, за да дарявате знания, опит и мъдрост на Вашите възпитаници и да сте удовлетворени от техните спортни постижения. Вярвам в нашето успешно партньорство, за да развиваме заедно спорта в България. На всички пожелавам успешна и ползотворна учебна година“, каза още Глушков.

Министърът на младежта и спорта награди и възпитаничката на СУ „Георги Бенковски“ Валя Николаева, която през август спечели златен медал от европейското първенство по бокс за ученици в Босна и Херцеговина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушват вещите лица по делото на Рангел Бизюрев от с. Цалапица
Изслушват вещите лица по делото на Рангел Бизюрев от с. Цалапица