НОВИНИ

Георги Глушков подкрепи националните отбори по плажен хандбал за юноши и девойки

Министърът проведе срещи с президента на Българска федерация хандбал Росен Добрев и директора на дирекция „Спорт“ в Община Варна Кристиан Димитров

Георги Глушков
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 06.07.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков подкрепи българските национални отбори на европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки, което се провежда във Варна.,

Той изгледа решаващия мач на девойките срещу Румъния, след който момичетата на треньорката Ирина Миладинова се класираха за първата осмица.

„Поздравления за момичетата и техните треньори. Извоюваха си по страхотен начин място в първата осмица. Организацията тук е на много високо ниво. Съоръженията, които са направени са изключително трудни за изграждане, а в същото време са изпълнени перфектно. Атмосферата е страхотна и аз съм впечатлен от това, което виждам. Много вълнуващ спорт, който създава емоция от началото до края. Искрени поздравления за президента на Българската федерация по хандбал Росен Добрев, главния секретар Теодор Илиев и целия екип“, каза Глушков.

Ирина Миладинова благодари на министъра за подкрепата и му подари от името на федерацията фланелка и шише с логото на първенството. Шампионатите във Варна са екологично чисти, като всеки състезател и техническо лице получава бутилка за многократна употреба, която зарежда от диспенсъри с вода, като така се спестява разходването на огромни количества пластмаса.

Георги Глушков изгледа и мача на юношите срещу Швейцария, който за съжаление загубиха след дузпи.

Министърът проведе срещи с президента на Българска федерация хандбал Росен Добрев и директора на дирекция „Спорт“ в Община Варна Кристиан Димитров.

От 4 до 7 юли България и Южния плаж във Варна са домакин на европейско първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години, а от 11 до 14 юли на европейски квалификационен турнир за мъже и жени. В тях участват над 1000 състезатели и длъжностни лица, разпределени в общо 56 отбора от 20 държави. В европейското първенство по плажен хандбал за девойки спорят 18 отбора, а при юношите 16.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Василева: Ивелин Михайлов имаше планове "Величие" да подкрепи ГЕРБ
Виктория Василева: Ивелин Михайлов имаше планове "Величие" да подкрепи ГЕРБ
Пълен абсурд е да се говори за преговори с "Възраждане", заяви Ивайло Шотев от ПП-ДБ
Пълен абсурд е да се говори за преговори с "Възраждане", заяви Ивайло Шотев от ПП-ДБ