НОВИНИ

Георги Глушков пред БНТ: Пожелавам на спортистите ни да бъдат спокойни и концентрирани (ВИДЕО)

Служебният министър на спорта коментира пред БНТ очакванията си от представянето на състезателите ни на Олимпийските игри в Париж.

Георги Глушков пред БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 26.07.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Служебният министър на спорта Георги Глушков коментира пред БНТ очакванията си от представянето на състезателите ни на Олимпийските игри в Париж. Легендарният баскетболист е категоричен, че представителите ни най-големия спортен форум в света трябва да опитат да не усещат напрежение от очакванията и да се опитат да покажат за какво са тренирали години наред.

„Делегацията ни е съставена от 46 състезатели в определени спортове, където сме традиционно силни. Бих искал да видя, да не кажа доминация, във вдигането на тежести, но искам да имаме сериозен успех. Ще дам за пример Карлос Насар, който идва за медала, с такава настройка е. На мен ми харесва това поведение. Най-високият форум, най-ценният трофей. И смятам, че такава настройка е позитивна. Без притеснение. Просто казва: „Аз съм най-добрият и идвам да си взема медала“. Да се надяваме, че ще бъде така“, коментира Глушков пред БНТ.

„Художествената гимнастика са с изключителни успехи последните години, доста амбициозни. Много ми се иска да покажат най-доброто от това, което са правили досега. Знам, че са с изключително съчетание. Конкуренцията е жестока, те си знаят. При тях съдийството е малко лотария, в общи линии. Надявам се те да бъдат на най-високо ниво. За мен ще бъде успех да потвърдим България като водеща сила в художествената гимнастика. Ще бъде хубаво и в леката атлетика да постигнем резултат. Имаме трима опитни състезатели с няколко олимпиади и е време и те да използват опита си. В бокса също имаме сериозен отбор. На последните олимпийски игри женската част беше доминираща. Да се надяваме, че тук ще има баланс, за да може и мъжете да ни зарадват.

Надявам се нашите спортисти да имат спокойствието, да могат да бъдат концентрирани и да покажат най-доброто от себе си, без да чувстват напрежение от очакванията, които имаме всички ние“, добави още Глушков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В готовност е модулът за инженерно разузнаване, съобщи военният министър
В готовност е модулът за инженерно разузнаване, съобщи военният министър
Джартов: Започва връщането на евакуираните хора по домовете им, електрозахранването е възстановено
Джартов: Започва връщането на евакуираните хора по домовете им, електрозахранването е възстановено