НОВИНИ

Георги Иванов: На прав път сме, ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор

георги иванов националния отбор футбол играят българи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:05, 10.09.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Tехническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо очаквано беше разочарован след поражението с 1:2 от Черна гора в европейската квалификация, играна в Подгорица.

Бившият футболист все пак опита да намери и положителните моменти в мача, в който "лъвовете" имаха своите шансове да стигнат дори до успеха.

"Загубихме, а за съжаление бяхме по-добри в този мач. Изпуснахме ситуации. Но когато не вкарваш – с клишетата да започнем, ще ти вкарат. Смятам, че сме на прав път, футболистите днес показаха добро ниво. Ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор", започна Иванов.

"Сбихме се, играхме бързо, стояхме добре на терена, създадохме ситуации. Въпросът е, че не успяхме да ги вкараме. Най-голямата класа са футболистите, които могат да вкарват голове. Ние за момента не можем да намерим точната формула, точно ситуациите, които имаме как да ги реализираме. Смятам, че бяха повече от 3-4 чисти положения. И затова съжаляваме. И най-вече заради футболистите, защото вътре има момчета, които в момента плачат. Ние в доста мачове вече нямаме късмет. Още след първите два мача, които загубихме – с Черна гора така нещастно и с Унгария, още тогава знаехме, че са намалели. И със Сърбия и Литва, когато не успяхме да спечелим, стана ясно, че трябва да изградим един отбор за догодина за Лигата на нациите", продължи той.

Един от ръководителите в БФС призна, че България допуска едни и същи грешките и освен това подчерта липсата на опитни играчи в нашия състав като Антон Недялков и Петко Христов

Да, повтаряме едни и същи грешки, но това го има в играта. В крайна сметка и на Черна гора, и на нас ни трябваше задължителна победа. Който направи по-малко грешки, той ще спечели – такива са в Европа мачовете. Смятам, че играхме добре, стояхме добре, надиграхме отбора на домакините, но просто малшанс. А и опитът ни липсва. Трябва да отбележа, че ни липсват двама футболисти, които така дават доста добра стабилност – Антон Недялков и Петко Христов. Все пак в България няма 200 класни футболисти и докато намерим точните хора, докато намерим нужния синхрон, ще допускат грешки футболистите. Но в крайна сметка всичко идва с мачовете и с опита", коментира бившият наставник на Левски и Черно море

"Аз чета много коментари, гледам и много анализатори от типа Гошо, Пешо, Тошо, но ако искаш да намериш точните хора за националния отбор, трябва да извикаш много футболисти. И ние точно това правим", завърши Георги Иванов-Гонзо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дания и Словения оглавиха подреждането в група "Н" в битката за място на Евро 2024
Дания и Словения оглавиха подреждането в група "Н" в битката за място на Евро 2024
Партията на Путин печели местните избори в окупираните украински територии
Партията на Путин печели местните избори в окупираните украински територии