НОВИНИ

Георги Иванов: Случилото се с Грузия няма да се повтори, футболистите могат повече

георги иванов случилото грузия повтори футболистите повече
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:11, 08.06.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Георги Иванов не е вариант за постоянен селекционер на националния отбор по футбол. Това потвърди самият той пред екипа на БНТ преди утрешното гостуване на „лъвовете“ на Гибралтар.

Първото гостуване на България от третото издание на Лигата на нациите е утре, 9 юни, от 21.45 часа. Срещата ще бъде излъчена на живо в ефира на БНТ и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма, посветена на мача, стартира точно в 21.00 часа.

„Трикольорите“ проведоха последната си тренировка на изкуствения терен на стадион „Виктория“ в Гибралтар. Офанзивните футболисти - Радослав Кирилов и Доминик Яков, окончателно отпаднаха от състава на националите, но за сметка на тях Георги Йомов тренира наравно с останалите си съотборници.

Според Иванов случилото се с Грузия е инцидент и футболистите ни са способни на много повече. Той не смята да остана начело на отбора след гостуванията на България на Гибралтар и Грузия от Лигата на нациите.

„Убеден съм, че футболистите ни могат много повече. Това, което се случи срещу Грузия бе неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Отборът ни не игра добре и като тактическа постройка, и като себераздаване от страна на футболистите. Убеден съм, че това нещо няма да се повтори. Водихме разговори с тях през последните два дни. Те разбраха каква им е грешката, в крайна сметка на тях им е най-тежко от загубата. Всички изпитахме неудобство от играта на националния отбор“, заяви техническият директор на БФС – Георги Иванов, пред камерата на БНТ.

Селекционерът на Гибралтар – Хулио Сесар Рибас, смята, че това е перфектният момент за неговия тим да измъкне нещо срещу разклатен съперник с много ниско самочувствие.

„Най-важното нещо за мен утре е да продължим да подобряваме собствената си игра. Стъпка по стъпка и крачка по крачка, но в правилната посока. Ако успеем да го направим срещу България и сме малко по-добри в сравнение с предишния мач, всичко е възможно“, каза селекционерът на Гибралтар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страните от ЕС постигнаха съгласие за единно зарядно за мобилните телефони от 2024 г.
Страните от ЕС постигнаха съгласие за единно зарядно за мобилните телефони от 2024 г.
Джип се вряза в група деца на тротоар в Бургас (ОБЗОР)
Джип се вряза в група деца на тротоар в Бургас (ОБЗОР)