НОВИНИ

Георги Костадинов и АПОЕЛ с минимална победа срещу молдовци във втория квалификационен кръг на Шампионската лига

Българският национал отново беше титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, като за пореден път доказа важната си роля в средата на терена.

АПОЕЛ Никозия
Снимка: X / @apoelfcofficial
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:33, 23.07.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Кипърският шампион АПОЕЛ Никозия постигна минимална победа с 1:0 над Петрокуб Хинчещ от Молдова в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Българският национал Георги Костадинов отново беше титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, като за пореден път доказа важната си роля в средата на терена.

На стадион ГСП в Никозия АПОЕЛ беше по-добър през първото полувреме. В 12-та минута Костадинов извади жълт картон на Михаил Плътика, след като тръгна сам на дрибъл през центъра, премина двама футболисти, но беше подсечен от молдовския играч.

Домакините поведоха в 38-та минута благодарение на гол от дузпа, отбелязан от Маркинос след фаул срещу новия сръбски нападател Стефан Дражич.

След почивката гостите от Молдова тръгнаха смело напред и в 56-та и 60-та минута на два пъти бяха близо до изравнителен гол. И в двата случая обаче вратарят Вид Белец спаси преднината на кипърците с майсторски избивания.

В 64-та минута българският национал предотврати опасна атака, след като с тяло застана на пътя на тръгналия на скорост нападател на Петрокуб Дан Пушкаш.

В последните 20 минути обаче пак АПОЕЛ взе контрола върху събитията на терена и можеше да стигне до нов гол. Диумерси Ндонгала обаче пропусна да стреля в правилния момент, когато Виктор Мудрак от гостите го застигна и ликвидира опасността.

Повторението ще се проведе следващия вторник, 30 юли, в Молдова, а крайният победител отива в третия кръг, където ще срещне победителя от мача Слован Братислава (Словакия) – Целие (Словения).

Утре в Шампионската лига стартира и вторият български легионер. Кирил Десподов и неговият ПАОК (Гърция) приема на своя стадион Тумба Борац (Босна и Херцеговина).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 130 км/час по магистралите - ще спре ли войната по пътищата
До 130 км/час по магистралите - ще спре ли войната по пътищата