НОВИНИ

Георги Петков през сълзи: Инцидентът още повече ме мотивира да продължа да играя

георги петков сълзи инцидентът повече мотивира продължа играя
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:51, 24.02.2022
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на Славия Георги Петков обяви на пресконференция днес, че ще продължи да играе футбол, въпреки тежкия инцидент, който претърпя по време на двубоя с ЦСКА от 20-ия кръг на шампионата.

В края на първото полувреме 45-годишният страж се сблъска с нападателя на "червените" Жорди Кайседо и бе откаран по спешност във ВМА, където се лекува в продължение на няколко дни.

Срещата в столичния квартал "Овча купел" бе белязана и от друг инцидент - задната врата на линейката на стадиона не може да се отвори в продължение на 10 минути, докато пострадалият Петков лежеше почти в безсъзнание на терена.

Това принуди ръководството на БФС да вземе решение оттук нататък по два автомобила за спешна медицинска помощ да присъстват на срещите от професионалния футбол.

"Първо искам да благодаря на доктора - Дениз, който помогна сега да съм пред вас. Благодаря на г-н Стефанов, който направи прекрасна организация във ВМА. Благодаря на всички доктор и сестри в болницата. Естествено, и на цялото ръководство на Славия, на треньорския екип, на футболистите, администрацията, че бяха плътно до мен и ми даваха кураж в този тежък момент", заяви през сълзи бившият национал.

Георги Петков сподели, че е инцидентът още повече го е мотивирал да продължи да прави това, което обича - да играе футбол.

"Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора вкъщи. Дъщеричката ми ме попита: "Тате, нали, няма да спираш с футбола, искам още да те гледам по телевизията. Имам над 10 операции, а този инцидент ще ме мотивира още повече да продължа да играя. Всичко вече е минало. От тук нататък остава с грижите на всички тези хора да се възстановя и отново да играя футбол и да се наслаждавам на това, което обичам", каза стражът на Славия.

Ветеранът под рамката на вратата разкри, че не е обиден на Кайседо и не търси реванш за стореното от еквадореца.

"Никога не съм излизал и не съм нападал определен играч или клуб, за разлика от някои хора. Не съм обиден, не търся реванш. Кайседо ми писа, отговорих му, благодарих и му пожелах успех", добави Петков.

Той заяви, че не помни нищо от сблъсъка с нападателя на ЦСКА и разкри, че е дошъл в съзнание чак в болницата.

"Не съм гледал записа и не мисля скоро да го гледам, дойдох в съзнание чак в болницата. До тогава не помня нищо. Със сигурност на тази дата ще правя курбан", каза вратарят.

Петков сподели, че част от президентите на "армейците" и част от треньорското ръководство на тима са го потърсили след случилото се по време на двубоя.

"Няма да крия, че част от президентите на ЦСКА ми се обадиха. Благодаря им. Част и от треньорското ръководство на ЦСКА също. Стоян Колев, Стойко Сакалиев, Христо Стоичков и Гриша Ганчев ме потърсиха, за което им благодаря", завърши Георги Петков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на газа в Европа скочи до 1400 долара
Цената на газа в Европа скочи до 1400 долара
МС одобри законопроекта за закриване на спецсъдилища и спецпрокуратури
МС одобри законопроекта за закриване на спецсъдилища и спецпрокуратури