НОВИНИ

ГЕРБ: Минаха 100 дни от управлението на Петков и гражданите писаха тройка на аматьорите

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:59, 23.03.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Политика
герб минаха 100 дни управлението петков гражданите писаха тройка аматьорите
Слушай новината

Минаха 100 дни. Гражданите писаха тройка на аматьорите за провалите. Това заяви Десислава Атанасова на трибунка на ГЕРБ.

"За българите провалът е на Рашков и Рашковото МВР. Над 60% смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това се потвърди и от българския съд. Действията на МВР са незаконни, нелегитимни и извършени от некомпетентен орган. Днес адвокат Менко Менков депозира жалба в Софийски районен съд срещу заповед за задържане, тъй като намираме, че не са на лице обстоятелствата съгласно закона за МВР. Очакваме съдът да потвърди това, което заяви вчера СГС. Управляващото мнозинство отхвърли нашето искане за изслушването на свидетеля временно изпълняващ длъжността "просто Киро", защото той е зад тази операция", каза още Атанасова.

Оценката е най-точна като я дават финансовите пазари, допълни Делян Добрев.

Томислав Дончев заяви: "Днес трябваше да правим анализ на 100 дни на правителството. Разбира се, в безпрецедентна ситуация, където премиерът разпорежда ареста на лидера на опозицията, този анализ е неуместно. Излезе протокол от разпита на премиера. Този документ трябва да се изучава - той е вълнуващ, шокиращ. Логиката е възхитителна: Аз съм видял Делян Добрев да пие бира, значи е алкохолик. Логиката е подобна. Там се споменават две институции - Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС" и Дирекция "Национален фонд" в Министерство на финансите, които някой казвал, че не работят добре. Оценка за тях дават колегите в Брюксел и ако има пропуск в тяхната работа, ще реагират европейските одитори".

Дончев допълни още, че различни медии вадят различни списъци от хора, които ще бъдат задържани. Каза, че ако има вот на недоверие, то това трябва да е по икономическа политика. Не смята, че една оставка на вътрешния министър може да реши проблемът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФИФА и УЕФА с официално становище по повод събитията в българския футбол
ФИФА и УЕФА с официално становище по повод събитията в българския футбол
Правителството ще реагира на изявленията на руския посланик
Правителството ще реагира на изявленията на руския посланик