НОВИНИ

ГЕРБ: МС сне отговорността от себе си да управлява пътищата

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:35, 05.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
герб сне отговорността себе управлява пътищата
Слушай новината

Министерският съвет сне отговорността от себе си да управлява пътищата. Това заявиха от ГЕРБ на брифинг в парламента.

"Обещахме, че решението на Народното събрание да разрешат на АПИ да се разплаща на пътните фирми ще отнесем до Конституционния съд. Изпълнителната власт сне отговорността да управлява пътищата. Както МС няма право да приема закони, така и НС няма право да приема и прекратява договори", заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ.

"Това, което направихме с тази жалба, не е нито против строителите, нито против гражданите, нито има пътна поддръжка, вчера започна разплащането на фирмите. Ние настоявахме да бъдат разплатени 100% към фирмите, които са одобрени и сертифицирани. Всичко останало беше нарочна забава и извиване на ръце", допълни Николай Нанков.

"Последователност мога да нарека управлението на управляващите - приеха противоконституционно решение.
Вчера още с постъпване на жалбата ни е образувано дело. Масова практика стана да не се зачита правилникът, нито българското законодателство, нито българската конституция. Има грубо погазване на правовия ред. И ако това е завръщането на парламентаризма, аз не знам какво представлява диктатурата. Искаме специално искане към КС - това решение да има обвързваща обратна сила", подчерта Десислава Атанасова.

Тя добави, че не е изненадана от разнопосочността в действията на управляващите.

"Различното или раздвоението на управляващите да върви едно в МС, а друго в НС не ни изненадва. Каримански е прав - трябва да има дебат. Похвално е, че Министерският съвет се осмелява при управляваща БСП с премиер Корнелия Нинова да се обсъди не само в МС, но и да се потвърди пътят на България след приемането в еврозоната. Това беше извоювано от правителството на ГЕРБ", каза още Десислава Атанасова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшиви профили на Корнелия Нинова разпространяват невярна информация в социалните мрежи
Фалшиви профили на Корнелия Нинова разпространяват невярна информация в социалните мрежи
Обвиняемите за убийството на бивш полицай в "Лозенец" остават в ареста
Обвиняемите за убийството на бивш полицай в "Лозенец" остават в ареста