ГЕРБ/СДС в Столичния общински съвет: "Демократична България" дължи на хората в "Красно село" много повече от снето доверие

от БНТ
16:13, 25.02.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
герб сдс столичния общински съвет демократична българия дължи хората красно село повече снето доверие
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Демократична България" дължи на хората в "Красно село" много повече от снето доверие. Това зави в позиция председателят на коалицията ГЕРБ/СДС в Столичния общински съвет Малина Едрева в началото на днешната сесия, посветена на обсъждането на бюджета на София. Позицията на коалицията е заради действия на кмета на района Росина Станиславова, за която се проверяват сигнали, че сама е сключила договор със себе си и заедно с нейн екип по програмата "Патронажна грижа" са получили около 40 000 лв. възнаграждение.

"Снемането на политическото доверие от кмета на "Демократична България" в район "Красно село" служи единствено като опит на политическите партии в обединението да избягат от отговори и отговорност за действията на човек, който благодарение на техните усилия е получил доверието на гражданите. Странно е как хората, които всяка седмица намират повод да поискат оставката на кмет, премиер или когото видят по телевизията сутрин, но при доказано лично облагодетелстване не смеят дори да споменат тази дума", заявява Едрева, цитирана от "24 часа".

"Демократична България" оттегля доверието си от кмета на район "Красно село"

Вчера от коалиция "Демократична България" снеха политическото си доверие от Росина Станиславова. Коалицията призова за пълен одит на приложението на програмата "Патронажна грижа" във всички софийски райони и настоя резултатите да бъдат направени публични. Според "Демократична България" кметът на район "Красно село" е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Служител на електроразпределително дружество загина след падане от стълб в Русе
Служител на електроразпределително дружество загина след падане от стълб в Русе
КС образува дело по искането на Радев за прокурор, който да разследва главния прокурор
КС образува дело по искането на Радев за прокурор, който да разследва главния прокурор