НОВИНИ

ГЕРБ/СДС в Столичния общински съвет: "Демократична България" дължи на хората в "Красно село" много повече от снето доверие

герб сдс столичния общински съвет демократична българия дължи хората красно село повече снето доверие
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 25.02.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Демократична България" дължи на хората в "Красно село" много повече от снето доверие. Това зави в позиция председателят на коалицията ГЕРБ/СДС в Столичния общински съвет Малина Едрева в началото на днешната сесия, посветена на обсъждането на бюджета на София. Позицията на коалицията е заради действия на кмета на района Росина Станиславова, за която се проверяват сигнали, че сама е сключила договор със себе си и заедно с нейн екип по програмата "Патронажна грижа" са получили около 40 000 лв. възнаграждение.

"Снемането на политическото доверие от кмета на "Демократична България" в район "Красно село" служи единствено като опит на политическите партии в обединението да избягат от отговори и отговорност за действията на човек, който благодарение на техните усилия е получил доверието на гражданите. Странно е как хората, които всяка седмица намират повод да поискат оставката на кмет, премиер или когото видят по телевизията сутрин, но при доказано лично облагодетелстване не смеят дори да споменат тази дума", заявява Едрева, цитирана от "24 часа".

"Демократична България" оттегля доверието си от кмета на район "Красно село"

Вчера от коалиция "Демократична България" снеха политическото си доверие от Росина Станиславова. Коалицията призова за пълен одит на приложението на програмата "Патронажна грижа" във всички софийски райони и настоя резултатите да бъдат направени публични. Според "Демократична България" кметът на район "Красно село" е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое завърши на върха в Адриатическата лига
Берое завърши на върха в Адриатическата лига
Две българки на полуфинал в кат. до 57 кг в София
Две българки на полуфинал в кат. до 57 кг в София