НОВИНИ

ГЕРБ: Шест служебни министри е трябвало да бъдат сменени

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:17, 16.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Шест изключително слаби министри от служебния кабинет е трябвало да бъдат сменени, смятат от ГЕРБ. На енергетиката, на здравеопазването, на регионалното развитие, на туризма, на културата и на отбраната.

Според партията служебният кабинет не е постигнал успехи, напротив не се е справил с пандемията, ваксинацията, инфлацията.

От ГЕРБ казаха и че не се притесняват от проекта на Кирил Петков и Асен Василев, защото това е ляв проект.

Проблемът е друг, че не се прави така, просто не се прави така, не може може да се ползва президентската институция, за да се инженерства. Българската Конституция не определя никакви подобни функции на президента, по никакъв начин той не може да се намесва в такива отношения, а очевидно те не просто са инженерствали, а са изнудвали, заминавали са се с финансиране, пазарлъци и това са хора от президентската администрация, аз не мога да предположа, че Радев е бил в е неведение, заяви Даниел Митов.

"Ние очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри, а се оказа, че те останаха, тези слабите, а други трима избягаха от уж великите успехи, тъй като те познават реалностите и това е ясно", коментира още Даниел Митов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е позицията на евродепутатите за санкциите по "Магнитски"?
Каква е позицията на евродепутатите за санкциите по "Магнитски"?
НАП започна проверка на Българския спортен тотализатор
НАП започна проверка на Българския спортен тотализатор