НОВИНИ

Гледайте по БНТ1: България - Република Ирландия в Лигата на нациите

bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 03.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Българският национален отбор по футбол стартира второто издание на Лигата на нациите с домакинство на Република Ирландия. Това е и първият официален мач на отбора за календарната 2020 г.

Мачът на националния стадион „Васил Левски“ ще се изиграе пред празни трибуни.

Гледайте футболната среща между България и Република Ирландия тази вечер от 21:45 ч. на живо по БНТ 1!

"Човекът е напълно човек само когато играе", пише на фасадата на националния стадион. И днес там България и Република Ирландия ще играят , но няма да има кой да ги гледа на живо. Футболът на национално ниво се завръща при строг протокол от мерки, предотвратяващи разпространението на Covid-19. Ритъмът на играчите също не е оптимален.

Стивън Кени - селекционер на Ирландия: Великолепно е, че най-накрая националните отбори отново възобновяват мачовете си. Мина много време от миналия ноември, когато играхме за последно. Фантастично е за всички. Да, феновете не могат да присъстват на стадионите, но все пак телевизията им предоставя шанса да следят любимците си.

Иначе "лъвовете" и "детелините" възобновяват едно позабравено съперничество. За последно двете страни играха една срещу друга през 2009, когато на два пъти приключиха при 1:1.

През миналата есен в Дъблин се проведе контрола, завършила с победа на Ейре с 3:1. От статистическа гледна точка тази вечер би трябвало да очакваме среща с малко голове, а оптимистичната нотка е свързана с това, че България никога не е губила у дома от този съперник.

Репортер: Стефан Георгиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът: През изминалото денонощие властта режисира провокации
Президентът: През изминалото денонощие властта режисира провокации
57-и ден на протести в София
57-и ден на протести в София