НОВИНИ

В Ню Йорк учебната година стартира с обучение на открито

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
17:51, 03.09.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Съединените щати обявиха, че смятат да пуснат ваксина за Covid-19 два дни преди президентските избори.

Писмо от американските центрове за контрол на заболяванията настоява за премахване до 1-ви ноември на бюрократичните ограничения за разпространение на ваксини. В Ню Йорк, където началото на учебната година беше отложен за 21 септември, преподаватели и деца провеждат пробни занятия на открито.

В Бруклин началните училища работят с местни родителски организации за популяризиране на алтернативните уроци на открито. Основната причина е заплахата от зараза с коронавирус. Опитът сочи, че извън класните стаи правилата за дистанция и достъп до свеж въздух се спазват много по-лесно.

"Ние зависим до голяма степен от атмосферните условия. Но в идеалния случай можем да прекарваме известно време на открито. А когато разполагаме с повече време, можем да изнесем учебни материали и да провеждаме уроците навън", обясни учителката Пати Исолди.

Родители и учители възприемат идеята за обучение извън училищната сграда като шанс децата им да не губят пряк контакт с учебната среда.

"За децата, които нямат възможност за дистанционно обучение, това ще е чудесна възможност да се виждат с учителите си и да учат на открито", посочи учителката Мари Сиротняк.

Децата на предучилищна възраст са първите участници в новата форма на преподаване. Учителите твърдят, че най-малките се адаптират най-бързо към новото нормално, при което изразът "влез в час" отстъпва място на израза "излез в час".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел призова Москва за прозрачно разследване по случая Навални
Брюксел призова Москва за прозрачно разследване по случая Навални
Препоръчителни мерки за безопасност в столичното 51-во училище
Препоръчителни мерки за безопасност в столичното 51-во училище