НОВИНИ

Готов ли е анализът на свършената работа от кабинета преди ротацията?

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 06.02.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Анализът на всички министерства е в полуготов, завършен вид. Това заяви вицепремиерът Мария Габриел пред медии по повод предстоящата ротация в кабинета. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира, че все още не е видял каква е оценката на министрите, но определи като нов стандарт самия факт, че такава процедура е в ход и то само след 9 месеца работа.

Мария Габриел обясни, че предстои двамата с премиера Денков да проведат разговор с министрите за част от мерките, по които искат да видят по-голям ефект. Да решат заедно и какви ще са следващите цели, защото управленската програма е до края на 2024 г.

"А ние имаме много ясна цел - Да дадем устойчивост, стабилност на България. Това означава заедно с министрите да заложим и продължението на мерките, които вече са започнали", каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Габриел подчерта, че има добър синхрон между парламентарните групи, които подкрепят правителството.

"За мен е важно разговорите да продължат в много положителен и конструктивен дух. За всички нас е споделена отговорност добрата работа, която свършихме за България, да продължи", допълни Габриел.

По-късно съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че ще се радва скоро да се запознае с оценката на министрите и да види, че има ясен отчет за дейностите, които са направили или не.

"И това само по себе си е нов стандарт - кога до сега сте виждали някой министър да бъде оценяван така само след 9 месеца работа и то с ясни критерии между партии, които всъщност от двете страни трябва да се съгласят. Не само някой да се хвали. И ние трябва да се съгласим, и ГЕРБ трябва да се съгласят, че това, което са постигнали или не, е там", коментира Кирил Петков.

Всичко това е доказателство, че промяната в България е в ход смятат от ПП-ДБ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Гълъбов има нов отбор в Израел
Пламен Гълъбов има нов отбор в Израел
Хамас даде отговор на проекта за споразумение за пауза в сраженията в Газа
Хамас даде отговор на проекта за споразумение за пауза в сраженията в Газа