НОВИНИ

Гръмотевични бури и градушки и днес

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 29.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Времето
Слушай новината

Градушки и внушителни количества дъжд паднаха само за едно денонощие. В родопското село Мугла сумарното количество до 9.00 часа тази сутрин е над 110 литра на кв. метър, в Белоградчик се изсипаха 77 литра на кв. метър, в Триград - 70 литра на кв. метър.

И днес на много места ще има краткотрайни, локално интензивни и значителни по количество валежи, с гръмотевични бури и градушки. Предупреждение от първа степен - жълт код е в сила в 14 области в страната.

Вятърът от изток-югоизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 22° в крайните северозападни райони до 32° на места в Горнотракийската низина, където ще има и повече слънчеви часове.

През нощта валежите ще спрат, най-късно в западните райони, а вятърът ще отслабне и утре сутрин на отделни места в равнинната част от страната ще има мъгли.

Преди обяд ще е слънчево, но по-късно главно над планинските и източните райони, ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София около 25°.

И в планините около и след обяд отново на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър.

Във вторник все още вероятността да превали и прегърми на повече места в страната е голяма, но през следващите дни ще намалее и през втората половина от седмицата само на отделни места, главно в планините в Югозападна България, са възможни краткотрайни валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров: Надявам се в мачовете да бъдем агресивни, дръзки и умни
Ясен Петров: Надявам се в мачовете да бъдем агресивни, дръзки и умни
Бежанци, настанени в Несебър и Слънчев бряг, се връщат в Украйна. Какви са тревогите им?
Бежанци, настанени в Несебър и Слънчев бряг, се връщат в Украйна. Какви са тревогите им?