НОВИНИ

Граничен полицай беше прострелян и загина на място край Елхово

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 08.11.2022 (обновена)
7844
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Тежък инцидент тази нощ. Граничен полицай беше прострелян и почина край Елхово. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

Загиналият полицай е около 30-годишен от Елхово. За стрелбата са били уведомени турските гранични власти и е проведена среща между българските и турските гранични полицаи, за да се установи и открие стрелеца.

Очаква се към 9:00 часа вътрешният министър Иван Демерджиев да даде повече информация.

По думите на кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов почти всеки ден от тук преминават мигранти, които не създават напрежение сред местното население.

Вижте повече в преките включвания на Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" се срещат днес в Народното събрание
ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" се срещат днес в Народното събрание
Мъгливо сутринта, слънчево следобед
Мъгливо сутринта, слънчево следобед