НОВИНИ

Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Мадрид днес

32-годишният българин е девети поставен в основната схема.

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:00, 27.04.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Мадрид с двубой срещу Якуб Меншик от Чехия. Двубоят между двамата е четвърти от програмата на корт Стейдиъм 3 и се очаква да стартира днес не преди 16:30 часа българско време.

Преди него трябва да се изиграят четири мача от програмата на корт номер 3 в комплекса - началото е в 12 часа между Виктория Азаренка и Сара Сорибес Тормо. След това е двубоят на Йелена Остапенко с квалификантката Мария Лордес Карле. Третата среща е от мъжката схема между Даниил Медведев и Матео Арналди, след което ще е ред на корта да излезе Григор.

Димитров е девети поставен в основната схема и почива в първи кръг, докато 18-годишният му опонент, който влиза при професионалистите през 2022 г., надви в откриващия си мач Яник Ханфман от Германия с 6-4, 7-6 (3).

Първата ни ракета не се е изправял досега срещу Меншик в професионалната си кариера. В Мадрид 32-годишният българин има само един четвъртфинал досега през 2015 г., когато отстъпва на бъдещия финалист Рафаел Надал. Две години по-рано Димитров постига страхотен успех над Новак Джокович във втори кръг – това остава и единствената победа на нашия тенисист над настоящия №1 в света.

Григор има да защитава само 45 точки от миналогодишното си участие в Мадрид, където във втори кръг елиминира Грегоар Барер, а в трети отпадна от Карлос Алкарас.

Якуб Менсик се завърна след едномесечно отсъствие в Мадрид с победа над Ханфман и спечели първия си мач на клей този сезон, както и започна обнадеждаващо първото си участие на червено от календара на АТР. Чехът е бивш финалист в Australian Open при юношите, а по това време миналата година дори не беше в топ 300 на световната ранглиста, докато сега е 74-ти след силния предишен сезон. През 2024-та той стигна до финала в Доха и записа първите си победи на ниво Голям шлем в Австралия и Мастърс в Индиън Уелс.

При успех над Меншик, за първата ни ракета предстои мач в трети кръг с един измежду Феликс Оже-Алиасим или 19-ия поставен Адриан Манарино.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Лепичев допринесе с 14 точки за успеха на Мелия във втората дивизия на баскетболното първенство на Испания
Симеон Лепичев допринесе с 14 точки за успеха на Мелия във втората дивизия на баскетболното първенство на Испания
Карло Анчелоти: Няма съмнение, че Арда Гюлер ще остане тук през следващата година
Карло Анчелоти: Няма съмнение, че Арда Гюлер ще остане тук през следващата година