НОВИНИ

Григор Димитров взе сет, но загуби от Яник Синер в Пекин

Българинът отстъпи на 22-годишния тенисист с 4:6, 6:3, 2:6 за два часа и 32 минути

григор димитров холгер руне неделя обяд четвъртфиналите пекин
bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 02.10.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите на тенис турнира от сериите ATP 500 в Пекин, след като отстъпи на Яник Синер с 4:6, 6:3, 2:6 за два часа и 32 минути.

Това е втори успех за 22-годишния тенисист от 3 мача срещу българина. На полуфиналите Синер ще се изправи срещу Карлос Алкарас, който надигра Каспер Рууд.

Двубоят започна с пробив за Синер още в първия гейм. Той бе реализиран от четвъртата възможност, която се откри пред италианеца и се оказа единственият брейк в целия първи сет. Димитров, финалист в Пекин през 2016 година, имаше само две възможности за връщане на пробива, които дойдоха в четвъртия гейм, но Синер успя да ги отрази, за да запази контрола си над откриващата част.

Във втория сет ситуацията на корта леко се измени. Синер продължаваше да прави много трудни сервис геймовете на Димитров, но българинът бе максимално концентриран в най-важните точки. Той отрази всички осем възможности за пробив, които се откриха пред италианеца, а освен това успя и да спечели за пръв път подаването на съперника си. Това се случи в осмия гейм, когато Синер спаси два брейкбола, но не успя да го стори при третия.

Така мачът се насочи в решителен трети сет. Той започна много по-добре за Синер, който реализира ранен пробив и дръпна с 3:0 гейма.

В петия гейм Димитров имаше точка за връщане на пробива, но ударът му от бекхенд се спря в горния край на мрежата. В следващия сервис гейм на Синер българинът имаше още два шанса да върне пробива, но със силния си сервис Синер отново успя да се спаси и да поведе с 5:2 гейма. Това бе и точката на пречупване за Димитров, който допусна пробив на нула в оказалия се последен гейм на срещата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-вероятно синдикатите отново няма да отидат на среща с Денков
Най-вероятно синдикатите отново няма да отидат на среща с Денков
Любослав Пенев: Журналистите трябва да седят по-далече, защото ни подслушват
Любослав Пенев: Журналистите трябва да седят по-далече, защото ни подслушват