НОВИНИ

Халил Летифов: От ДПС не може да се очакват задкулисни договорки, удари и игри

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 18.06.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В ситуация сме, в която на изпитание са подложени всички институции и държавността в страната. Ние очакваме, че съответните органи, които имат отношение към казусите, ще се произнесат по начин, който ще разсее всички съмнения и ще оправдае обществените очаквания. Това каза студиото на "Още от деня" заместник-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов в коментара си за скандалите, компроматите и трусовете в политиката през последните дни.

"Ние нямаме информация кое е достоверно, кое е монтирано... Очакваме институциите да си свършат работата и всички ние да разберем какво се случва", подчерта той.

Летифов отбеляза, че няма яснота каква е целта на разпространените снимки и записи на премиера Борисов, но пък няма съмнение, че "цената ще платим всички ние - българските граждани и институциите в страната", и добави:

"С интерес ще следим ситуацията... Няма нужда от излишно напрежение, защото и без друго го има. Надявам се прокуратура, следствие, полиция, всички разследващи органи да си свършат работата, така че да се разсеят всички съмнения."

От изявленията на премиера става ясно, че "ДПС е предвидим и последователен политически субект", коментира депутатът на ДПС.

"Не може да се очаква от ДПС каквито и да е задкулисни договорки, удари, игри и т.н. Ние винаги сме участвали активно в политическия живот с мъдрост, с разбиране да се подкрепят и решенията, и действията, които са важни за страната и хората", категоричен беше Халил Летифов.

Целият разговор със заместник-председателя на ПГ на ДПС вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дават до 90 лева на декар на розопроизводителите заради кризата с COVID-19
Дават до 90 лева на декар на розопроизводителите заради кризата с COVID-19
Пунктът при Златоград остава затворен заради рекорд от заразени в Северна Гърция
Пунктът при Златоград остава затворен заради рекорд от заразени в Северна Гърция