НОВИНИ

Христо Стоичков за волейбола: 100 години висота, а не самота

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:35, 18.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
христо стоичков волейбола 100 години висота самота
Слушай новината

Най-успешният български футболист Христо Стоичков бе сред звездите, които уважиха празника "100 години волейбол в България", като се включи от Маями със специален видеопоздрав по време на галавечерта, на която бе отбелязано 100 години от началото на спорта у нас.

Живата легенда на родния футбол изрази съжаление, че не може да присъства лично на събитието, но пожела на всички хора, свързани с волейбола, да продължават да бъдат все така успешни.

"Приятели! Колеги! Любо! Не ми стигат думите да ви кажа колко много се радвам за Вашия юбилей. 100 години. И продължавате да сте все така успешни, готини и да младеете… Не ви правя комплименти. Огледайте се сега, когато сте се събрали всички за юбилея и ще видите, че съм прав. Наистина много съжалявам, че не мога да бъда сред вас на този специален празник. Аз губя, но пък вие печелите, защото играете и то винаги на световно ниво. Но да знаете - аз винаги съм бил с вас. С вас съм и сега, макар и на 11 хиляди километра от България. С някои от вас сме израснали заедно на Червено знаме. После трупахме слава за България", заяви носителят на "Златната топка" за 1994 година.

Стоичков изрази още оптимизъм, че скоро българския волейбол отново ще се върне на пол позишън в света.

"Волейболът е един от най-любимите ми спортове, а президентът на федерацията Любо Ганев е един от най-близките ми приятели. Времето на целия купон няма да стигне да ви разкажем всичките ни истории, но … не за това сте се събрали. Волейболът продължава да е лице на българския колективен спорт! Благодарение на вас. Дръжте го, високо вие – високите момичета и момчета на България. Вие го можете. Прегръщам ви всички. Прегръщам те специално и теб Любо. Гордея се, че точно ти си президент на федерацията на точно този специален ден. 100 години висота, а не самота. Да, времената са трудни не само за волейбола, но и въобще за целия ни спорт. Но вие знаете как да се върнете на пол позишън и скоро ще го направите. Убеден съм на сто процента сега на 100-годишния ви юбилей! Наздраве! Поздрави от Маями и наздраве! Скоро ще се видим!", завърши Христо Стоичков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севда Асенова се класира за полуфиналите на Европейското по бокс за жени в Будва
Севда Асенова се класира за полуфиналите на Европейското по бокс за жени в Будва
1200 розови балона полетяха в памет на жените, починали от рак на гърдата (Снимки)
1200 розови балона полетяха в памет на жените, починали от рак на гърдата (Снимки)