НОВИНИ

И днес 23 градуса - докога ще продължи затоплянето

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 28.10.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури в повечето райони ще бъдат между 18 и 23 градуса, в София - около 18 градуса. Ще бъде слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, на морския бряг – от 8 до 12 градуса.

Сутринта ще има райони с мъгли, но през деня в цялата страна ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, а вятърът слаб до умерен от север-северозапад, по Черноморието – от североизток. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 16 - 17°.

Много добри условия за туризъм в планините. В съботния ден ще е предимно слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните в курортите ще бъдат между 10 и 17 градуса.

И утре в по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, ще остане слънчево. Валежи ще има в западните части от Пиринеите, на Британските острови и на Скандинавския полуостров, като в най-северните райони там ще превалява сняг.

У нас и в неделя, и през първата половина на новата седмица, ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли, а температурите ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електропреносната система на България е в готовност да посрещне есенно-зимния сезон
Електропреносната система на България е в готовност да посрещне есенно-зимния сезон
Турция ще произвежда дронове в Украйна
Турция ще произвежда дронове в Украйна