НОВИНИ

И министър Аврамова назначи проверка на строежа на Алепу

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 18.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чрез подчинените си структури, също ще извърши проверка на строежа на плаж Алепу, стана ясно от думите на министър Петя Аврамова.

В парламента тя съобщи, че във връзка с прокурорската проверка на превърналия се в спорен строеж, стартирала на 11 юни, министерството е възложило геодезическо заснемане на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, която трябва да изготви и подробен доклад с резултатите.

Петя Аврамова - министър на регионалното развитие: В тази връзка разпоредих на Агенцията по геодезия, картография и кадастър незабавно да възложи извършването на описаните в разпоредбата дейности, да изготви необходимите документи и да предостави подробен доклад. Както знаете, към настоящия документ прокуратурата протестира издаденото разрешение за строеж. Ние продължаваме да съдействаме, предоставили сме всички изискани до момента документи. Ще изчакаме произнасянето на компетентните органи и на съда по казуса.

Споровете около това какво точно е строежът - хотел или укрепително съоръжение, продължават.

Към настоящия момент прокуратурата вече протестира издаденото разрешение за строеж, а по казуса предстои да се произнесе съдът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров пристигна в Задар
Григор Димитров пристигна в Задар
Павел Колев: Левски няма да загуби лиценза си за следващия сезон
Павел Колев: Левски няма да загуби лиценза си за следващия сезон