НОВИНИ

Илиан Илиев: Победата срещу Левски и важна, защото искахме да си осигурим три мача у дома в плейофите

илиан илиев победата левски важна искахме осигурим три мача дома плейофите
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:06, 13.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от успеха на своя тим с 3:1 у дома срещу Левски, който върна "моряците" на правилния път в Първа лига след поражението в началото на седмицата от Локомотив Пловдив.

Опитният наставник заяви след двубоя, че футболистите му са изиграли срещата по план, макар да призна, че в началото на второто полувреме гостите са имали своите шансове да стигнат до обрат.

"Изключително важен мач за нас предвид това, че искахме да влезем в плейофите като минимум трети отбор, за да имаме три домакинства. Изиграхме мача така, както го бяхме планирали, дори и със смените. Левски има в средата на терена и в атака добри футболисти, така че трябваше да сме по-агресивни при изнасянето", започна Илиев.

"За съжаление, второто полувреме го започнахме по начин, по който не трябва да започваме – Левски изравни и имаше минути, в които можеше да допуснем обрат, което за наше щастие не стана. След това направихме смените, потърсихме малко повече креативност и успяхме да победим. В отбора има добра атмосфера, а в съблекалнята - добър колектив. Почиваме и се подготвяме за следващия мач в Благоевград, който ще бъде много труден. Пирин израстват всеки мач и психологически, и игрово, и като самочувствие, така че ще ни е трудно", продължи той.

Накрая родният специалист подчерта и важността от това Черно море да може да разчита на възможно най-голям брой домакинства в хода на плейофите.

"Важното е, че успяхме да си осигурим три мача у дома. Виждате хората каква обстановка създават на стадиона, за което им благодарим. Нека да мислим първо за следващия мач. Миналите години може би събирахме еднакви точки като гости и домакини, сега не е така. Със сигурност, ако бяхме взели точки навън, както и у дома, със сигурност нямаше да говорим за второ и трето място", завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов: Имаме играчи, които не играят с необходимото самочувствие
Николай Костов: Имаме играчи, които не играят с необходимото самочувствие
Марияна Памукова: Боряна Калейн вече е много осъзнат състезател, доволна съм от моментната ѝ форма
Марияна Памукова: Боряна Калейн вече е много осъзнат състезател, доволна съм от моментната ѝ форма