НОВИНИ

Илиана Раева награди медалистките от световното първенство по художествена гимнастика за девойки

илиана раева награди медалистките световното първенство художествена гимнастика девойки
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФХГ
20:00, 10.07.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева и екипът на централата поздравиха шампионките от световното първенство за девойки, което завърши вчера в Клуж-Напока, Румъния.

Ансамбълът ни за девойки в състав Андреа Иванова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Ева Емилова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова, двете резерви Алекса Витанова и Аделина Милева, двете индивидуалистки Елвира Краснобаева и Никол Тодорова, както и старши треньорът на ансамбъла Кристина Илиева, нейният помощник Жанина Иванова и старши треньорът на националния отбор за девойки индивидуално Райна Тошева бяха поканени в офиса на БФХГ след огромния успех.

Грациите ни спечелиха три златни и три сребърни медала от шампионата, като ансамбълът завоюва абсолютната титла в многобоя, сребърните отличия на финалите на пет въжета и на пет топки. В допълнение България взе златото в отборната надпревара, Елвира Краснобаева стана световна шампионка на финала на топка, а Никол Тодорова спечели сребро на лента.

Беше поканена и личната треньорка на Елвира Краснобаева - Светлана Юриевна, но тя не успя да присъства заради личен ангажимент.

Националките бяха посрещнати от Илиана Раева, генералния секретар на федерацията Росина Атанасова, вицепрезидента Невяна Владинова, офис мениджъра Гергана Йорданова и спортния мениджър на БФХГ Моника Панайотова.

Раева връчи на всички от отбора специални подаръци, а те от своя страна изненадоха президента на БФХГ с личен подарък в знак на благодарност за помощта, вярата, мотивацията и доверието, които им е оказвала през цялото време на тяхната подготовка и отговорните състезания.

Тържеството продължи с почерпка, разговори за бъдещето и пожелания за успехи за напред на всички. Този ансамбъл се разпуска и всички си пожелаха много положителни емоции, купи, медали и сбъднати мечти и във възраст жени. Децата се разделиха със своите треньори с прегръдки, взаимна любов и доверие, удовлетворени и горди от постигнатото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор се размина на косъм от катастрофа, след като му прилоша - как да реагираме в подобна ситуация?
Шофьор се размина на косъм от катастрофа, след като му прилоша - как да реагираме в подобна ситуация?
Министърът на младежта и спорта награди Петър Мицин след страхотния успех на европейското по плуване за юноши и девойки
Министърът на младежта и спорта награди Петър Мицин след страхотния успех на европейското по плуване за юноши и девойки