НОВИНИ

Имане Хелиф: Искам да благодаря на президента на МОК Томас Бах, който заяви, че ме подкрепя

имане хелиф искам президента мок томас бах подкрепя
bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 05.08.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Алжирската боксьорка Имане Хелиф, която предизвика полемика заради половата си принадлежност, призова за спиране на вербалната агресия спрямо нея, позовавайки се на олимпийските ценности. Тя заяви, че иска да изпрати послание до всички хора по света за спазване на олимпийските принципи, съгласно Олимпийската харта.

"Не успях да контролирам емоциите си, заради цялата тази медийна лудост. След победата ми в четвъртфинала се получи микс от чувства. Изпитвах и радост, но и бях много засегната от всичко, което се случи. Изобщо не ми беше лесно да го приема. Всичко това накърнява моето човешко достойнство и това оказа своето влияние в края на срещата. Въпросът, който си задавам е защо това се случва сега? Дойдох тук с фокус върху целта си – Олимпийските игри. Ако Бог позволи мога да се справя с предизвикателството и в полуфиналите", заяви Хелиф.

"От години с моя треньор си повтаряме една сентенция – Бариерите каляват волята. Колкото повече бариери има, толкова по-силна е мотивацията. Вярвам в това от малка, от момента, в който влязох в боксовата зала. Чувам се със семейството си в Алжир два пъти в седмицата. Надявам се, че те не са афектирани от това, което се случва. Те се тревожат за мен. Но се надявам, че тази криза ще се материализира в златен медал и това ще бъде най-добрият отговор за всичко. Искам да изпратя послание до всички хора по света за спазване на олимпийските принципи, съгласно Олимпийската харта. Да се въздържат от тормоз над спортистите, защото това има огромен ефект върху тях. Може да унищожи хората, може да убие мислите им и да ни разедини", добави алжирката.

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят – на всички в Алжир, на всички хора от Арабския свят и специално на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който лично ми изпрати съобщение, че ме подкрепя. Той ме окуражи. Аз съм тук, за да сбъдна мечтите си и да постигна най-добрия резултат за родината си", каза още Имане Хелиф.

Вижте изказването на Хелиф във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Любомир Епитропов пред БНТ: Надявам се емоциите, които събрах от тази Олимпиада да ме държат още дълго време
Любомир Епитропов пред БНТ: Надявам се емоциите, които събрах от тази Олимпиада да ме държат още дълго време