НОВИНИ

Стойка Кръстева пред БНТ: Тези двама младежи не трябваше да бъдат допускани (ВИДЕО)

Светлана Каменова показа едно хладнокръвие и професионализъм, подчерта олимпийската шампионка от Токио

стойка кръстева бнт двама младежи трябваше бъдат допускани видео
bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 05.08.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Стойка Кръстева смята, че скандалът свързан с Ю Тин Лин и Имане Хелиф, ще се разрази след края на Олимпийските игри в Париж. Бившата боксьорка заяви, че Светлана Каменова е постъпила правилно, като не е бойкотирала мача с представителката на Китайско Тайпе.

Олимпийската шампионка от Токио сподели в предаването „Днес на Игрите“ своите впечатления от представянето на българските боксьори на Игрите в Париж.

„Боксът се представя доста добре. Може би на всички ни се искаше да имаме повече медали, но предвид всичко, случващо се, започвайки от откриването, минавайки през други странности, та стигайки до вчерашния мач, в който аз не мога да кажа, че е загуба на Светлана Каменова. Мисля, че и Станимира Петрова се представи добре, една концентрация просто й липсваше, но се показа класата и израстването и при мъжете, и при жените на фона на това, че първите са с доста по-млад отбор. Те показаха също една голяма класа и в бъдеще ще бъдат водеща сила", заяви тя.

Мисля, че Светла успя да запази хладнокръвие, да се абстрахира от всичко, случващо се. Няма как да кажа, че нищо не е повлияло и не се отразило. Тя показа едно хладнокръвие и професионализъм. Изчетох доста коментари след мача. Ако питате мен, тези двама младежи или не знам как да ги нарека, не трябваше да бъдат допускани, тъй като Международната боксова организация ги е дисквалифицирала на световното първенство през миналата година, след като са станали ясни техните тестове. Те не са 100% жени, за мен лично няма как да участват като такива", поясни Кръстева, която в кариерата си има мач срещу Ю Тин Лин.

„А това че Светла се събра, въпреки всичко и всичко неща, които се случват там, игра прекрасно. Може би съдийският фактор оказа голямо влияние, защото ако след втория рунд в техните карти беше показано друго, мачът можеше да отиде в съвсем друга посока. Ако бях на мястото на Борислав Георгиев, щях да се опитам да я успокоя по същия начин, да не се отказва до последно, защото тя вече е там. Този мач е започнал. Ако беше бойкотирала, щяха да я обвинят, че я е страх, което не е логично. Тя е отишла да покаже колко много е тренирала тези години", каза шампионката от Токио.

Както казах, Светла не отстъпи по нищо, но това не е правилно, защото нещата не са равнопоставени нещата, вече идеята на олимпизма и олимпийското движение отива в съвсем друга насока по този начин. В МОК трябва да се вземат в ръце и да направят нещо по въпроса. Този скандал ще се разрази и след края на Олимпийските игри в Париж. Напълно нормално е състезателите, които са там, да се въздържат от коментар, защото не знам дали едно тяхно изречение би повлияло на българките им колеги", добави Кръстева.

Вижте разговора със Стойка Кръстева във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър