НОВИНИ

Интер едва удържа аванса от Милано, и е на 1/4-финал в Шампионската лига

интер удържа аванса милано финал шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 15.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Порто и Интер не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 на „До Драгао“, което класира „нерадзурите“ на четвъртфинал в Шампионска лига. Победата на „Джузепе Меаца“ с 1:0 в първия мач, дошла с късен гол на Ромелу Лукаку, се оказа достатъчна за италианския колос да си осигури място сред най-добрите осем в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Срещата между „драконите“ и „Змията“ в Португалия не предложи много положения пред двамата вратари Диого Коща и Андре Онана, за което помогна отличната игра на бранителите на италианския вицешампион. Най-опасно пред вратата на италианците стана в добавеното време на мач, когато Дензъл Дъмфрис изби от голлинията, а в следващите секунди на два пъти гредите помагаха на Онана.

Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги приветства задружните усилия на играчите си, които удържаха нулевото равенство.

"Изиграхме страхотен мач, отборът се събра и всички дружно извоюваха успеха. Отлично първо полувреме за нас. В последната част на мача страдахме всички заедно. Във футбола късметът има значение, но в двата мача заслужихме преминаването към четвъртфиналите. Сега е редно да се насладим на постижението, което липсваше от дълго време", каза Индзаги.

"Феновете трябва да се гордеят с това, което направи този отбор, стигнахме осминафиналите миналия сезон, което не се беше случвало от много години. Сега подобрихме това постижение и ще видим какво ще се случи. Всеки отбор в жребия ще бъде труден, но ние влизаме с голям ентусиазъм", коментира още треньорът на Интер.

Интер ще разбере своя съперник за четвъртфиналите на жребия в петък, 17 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежни бури в Ню Йорк, Върмонт и Масачузетс, близо 270 000 домакинства са без ток
Снежни бури в Ню Йорк, Върмонт и Масачузетс, близо 270 000 домакинства са без ток
Ливърпул излиза на „Бернабеу“ в търсене на чудо срещу шампиона
Ливърпул излиза на „Бернабеу“ в търсене на чудо срещу шампиона