НОВИНИ

Интер спечели реванша срещу Ливърпул, но "мърсисайдци" изпълниха мисията си

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:00, 09.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
интер спечели ревашна ливърпул мърсисайдци изпълниха мисията
Слушай новината

Отборът на Ливърпул се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига, въпреки че загуби с минималното 0:1 на своя "Анфилд" в реванша срещу италианския шампион Интер.

Единственото попадение в срещата реализира Лаутаро Мартинес в 62-ата минута с прекрасен изстрел от дистанция, който не остави шансове за реакция на вратаря Алисон.

Секунди след подновяването на играта обаче Алексис Санчес си изкара втори жълт картон за грубо влизане в краката на Фабиньо и по този начин остави "нерадзурите" с 10 души.

Това неминуемо се отрази на играта на италианския тим, който до края беше принуден да се защитава.

От своя страна пък Ливърпул така и не намери път към вратата на Самир Ханданович, макар "мърсисайдци" да уцелиха цели три греди. През първата част удар с глава на Матип се отби от напречната греда, а през втората част на два пъти изстрели на Мохамед Салах намериха страничните стълбове.

В самия край и резервата Луис Диас имаше много добра възможност да отбележи за домакините, но опитът му бе осуетен от Артуро Видал, който се хвърли на шпагат.

Въпреки всички тези пропуски с общ резултат 2:1 момчетата на Юрген Клоп вече гледат към 1/4-финалите в турнира, докато тези на Симоне Индзаги го напускат с високо вдигната глава и ще се фокусират върху ангажиментите си в Серия "А" и Купата на Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава студено, с превалявания от слаб сняг
Остава студено, с превалявания от слаб сняг
Байерн Мюнхен разгроми РБ Залцбург в реванша с хеттрик на Левандовски
Байерн Мюнхен разгроми РБ Залцбург в реванша с хеттрик на Левандовски