НОВИНИ

Инж. Стоян Братоев: След средата на август тръгва третият лъч на метрото

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 14.06.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

По план е предвидено през август месец да бъде въведен в експлоатация първият участък от третия лъч на метрото, който е 8 км с 8 станции от бул. "Владимир Вазов" до Красно село през центъра на София. Това обяви Стоян Братоев в "Денят започва с Георги Любенов" .

Инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД: Строителните работи по третия лъч на метрото са приключили, както и монтажът на оборудването. Изпитанията са направени и всичко е готово. Има дребни работи, свързани с обучение на персонала, които трябва да се свършат, както и технически въпроси. Предвидено е през август месец да бъде въведен в експлоатация първият участък.

Нашата цел е първо практичността – метрото трябва да си върши работата, но то трябва да бъде и приятно за хората, допълни Братоев.

Инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД: Стараем се всеки следващ участък да бъде по-добър. Имаме изключително добри проектанти, архитекти и строители. Това, като го съберем това и нашата работа по контрола и управлението на проекта, се получава това, което.

По проект третият лъч е трябвало да приключи м. май, това е един от най-сложните за изпълнение. Третият лъч ще бъде пускан на етапи. Първият - през август, след това в края на годината смятат, че ще бъде готов участъкът от "Красно село" до "Овча купел". За двата етапа се предвиждат 90 000 пътници, а за цялата трета линия ще има над 200 000 пътници дневно.

Инж. Стоян Братоев: За 15 години направихме 42 км метро, за последните 10 години са 34 км. Това стана благодарение на финансирането.

В момента метрото се движи по редовния си зимен график до полунощ, отпаднаха ограниченията от извънредното положени.

Още за проектите за метрото гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи на финал за Купата след равенство с Интер
Наполи на финал за Купата след равенство с Интер
Затварят Околовръстното между "Младост" и "Горубляне"
Затварят Околовръстното между "Младост" и "Горубляне"