НОВИНИ

Ирена Анастасова: Вътрешните проблеми на БСП не трябва да попречат на разговорите за правителство

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 22.11.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Политика
Слушай новината

От утре се очаква да започнат преговорите с експертите относно политиките, които ще следва евентуалната коалиция между "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП.

Ирена Анастасова, която е част от преговарящия екип на левицата, коментира в "Денят започва", че вътрешните проблеми на партията не трябва да попречат на тези разговори.

"Техните желания да се свика присъствено заседание на Националния съвет във вторник, когато ние започваме преговорите и когато има официално решение на Националния съвет за контактната група и за приоритетите при тези преговори, не говори за нищо друго, може би те не желаят БСП да отстоява позициите си в тези преговори", заяви Ирена Анастасова, заместник-председател на ИБ на БСП, член на преговарящия екип.

Победата за Румен Радев е победа и за БСП, каза Анастасова и припомни, че той беше издигнат и за първия мандат от БСП и подкрепен от партията за втория мандат.

Част от социалистите са били разочаровани, особено след репликата на Радев в подкрепа на "Продължаваме промяната", но не е било основание да не го подкрепят.

"От всички политически партии най-голям процент от симпатизантите, членовете на БСП са го подкрепили", подчерта Ирена Анастасова.

Тя припомни, че Корнелия Нинова е човекът, който предложи, наложи и благодарение, на когото избрахме Румен Радев за президент. По думите ѝ тези хора, които се опитват сега да разбиват БСП отвътре, бяха хората, които изключително трудно приеха Радев за кандидат на БСП.

Тя коментира и изявлението на Кирил Добрев, че сега започват проблемите на Корнелия Нинова.

"Проблемите на Корнелия Нинова не започват от сега в смисъла, в който Кирил Добрев влага в тях, и той е един от хората, които работят тези проблеми да се случат. Аз не смятам, че в момента БСП трябва да гледа своите вътрешни проблеми, в момента пред БСП има много важна задача - и тя е преговори за съставяне на кабинет, Националният съвет на партията е излъчил контактна група за тях", посочи Анастасова.

По думите на зам.-председателя на ИБ на БСП хора като Кирил Добрев работят за това да няма работещо правителство.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаквано ли спечели Румен Радев - коментар на социолозите
Очаквано ли спечели Румен Радев - коментар на социолозите
Ваня Нушева, "Прозрачност без граници": Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали
Ваня Нушева, "Прозрачност без граници": Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали