НОВИНИ

Ирина Винер: Правилникът изисква изпълнението на стандартни елементи

Ирина Винер Усманова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 20.12.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Настоящите правила на художествената гимнастика принуждават състезателките да изпълняват едни и същи елементи. Това каза пред репортери президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова.

„За съжаление, както казва моята най-титулувана ученичка, ученичка не по титли, а по работа и по приноса си в художествената гимнастика Алина Кабаева, сега стандартите се изпълняват. Всички красиви и сложни елементи са обезсилени, толкова обезценени, че никой не ги изпълнява. Затова става еднообразно, което не е интересно. Затова имаше такава възможност да се случи това, което се случи на Олимпиадата“, каза Винер-Усманова.

Олимпийската шампионка Алина Кабаева проведе турнир в Москва, който обаче не беше по правилника на международната федерация. Надпреварата беше с експериментални правила, които съчетават настоящите и действащите през спортната кариера на руската състезателка.

Сестри Аверини получиха утешителни медали заради Токио 2020

След турнира стана ясно, че руските гимнастички Дина и Арина Аверина планират да започнат новия сезон на Гран при през февруари в Москва. Състезанието ще се състои от 18 до 20 февруари 2022 година в двореца по гимнастика Ирина Винер-Усманова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата възрази срещу обвързването на Плана за възстановяване с фигурата на главния прокурор
Прокуратурата възрази срещу обвързването на Плана за възстановяване с фигурата на главния прокурор
МОН предлага финансова подкрепа за над 1200 млади учени
МОН предлага финансова подкрепа за над 1200 млади учени