НОВИНИ

Искрен Митев: Сегашното управление е липса на по-добра алтернатива

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:42, 15.07.2023
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Настоящото управление на страната не е коалиция, а липса на по-добра алтернатива. Това заяви в студиото на "Говори сега" депутатът от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Искрен Митев. По думите му, липсва договорка между управляващите партии и те управляват със съмнение една в друга.

"За мен когато е коалиция има договор и ясни правила на работа. Аз бих го нарекъл липса на по-добра алтернатива, така бих нарекъл сегашното управление", каза Митев.

Той не обясни кои точно парламентарни групи визира:

"Или всички правим компромиси, ние правим много сериозен компромиси, работим в голямо недоверие един към друг, това показва, че не е коалиционно управление, а една търпимост."

Митев коментира и избора на председатели на парламентарните комисии и факта, че най-много първи места получиха от ГЕРБ-СДС.

"Още в началото, когато се разбрахме за това ротационно управление с ГЕРБ, казахме, че няма да имаме претенции за председателите на комисиите. Имаме три комисии. Ние не сме имали други претенции. Тази демонстрация, която беше направена от "Възраждане", ИТН и БСП беше странна, те знаеха много ясно какво ще получат. Знаели са какви комисии ще получат още от председателския съвет", каза още Митев.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и позицията на президента Румен Радев за Украйна:

"Вчера господин Радев се изказа за специалната военна операция, както той нарича инвазията на Русия в Украйна и каза че това се случва, защото украинците настояват да има война. Радвам се, че лицето, което заема поста президент на България, не беше лицето на срещата във Вилнюс на НАТО, за да изяви публично тази позиция там, за да ни е срам всички, че сме част от НАТО и част от европейския съюз с такава позиция на нашия главнокомандващ на армията."

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанец грабна победата в 14-ия етап от Тур дьо Франс 2023
Испанец грабна победата в 14-ия етап от Тур дьо Франс 2023
Българският ансамбъл също се окичи със сребро в многобоя от Световната чалъндж купа в Клуж-Напока
Българският ансамбъл също се окичи със сребро в многобоя от Световната чалъндж купа в Клуж-Напока