НОВИНИ

Испания надви Швейцария с гол в продълженията за място на полуфиналите на Евро 2023 за младежи до 21 г.

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:29, 02.07.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Европейски футбол
испания надви швейцария гол продълженията полуфиналите евро 2023 младежи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Испания е вторият полуфиналист на европейското първенство по футбол за младежи до 21 години, което се провежда в Румъния и Грузия. В двубой от четвъртфиналната фаза на еврошампионата, испанците се наложиха с 2:1 над селекцията на Швейцария.

„Ла Фурия Роха“ откри резултата на стадион „Джулещи“ в 68-ата минута, когато Серхио Гомес изведе с дълго подаване по земя капитана Абел Руис отляво в наказателното поле на „кръстоносците“. Руис задържа топката, обърна се на 180 градуса и върна топката отново по земя на границата на наказателното поле към набралият скорост Гомес, който с изстрел от движение с левия крак се разписа в далечния долен ляв ъгъл на стража Амир Сайпи.

Швейцария успя да изравни резултата в първата минута от добавените четири на редовното време. Дълго изритана висока топка от половината на швейцарците пред пеналтерията на Испания бе овладяна на гърди от резервата Джулиан вон Мос, който отправи извеждащо подаване по земя към връхлитащият Зеки Амдоуни отляво в наказателното поле на иберийците, като нападателят на Швейцария с технично изпълнение прати топката покрай плонжа на вратаря Арнау Тенас и тя влетя в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Испания отново поведе в 102-ата минута, когато футболистите на Санти Дениа отнеха топката в половината на „кръстоносците“, като кълбото стана притежание на Аймар Орос, който стигна границата на наказателното поле на Швейцария и пусна успореден пас наляво към Хуан Миранда. Левият краен бранител на „Ла Фурия“ стреля силно от движение, топката рикошира в тялото на Леви Блум, загуби стража Сайпи и влетя в левия ъгъл на вратата за 2:1.

За място във финала на първенството Испания ще играе с победителя от полуфиналната двойка, противопоставяща тимовете на Франция и Украйна. Двубоят Франция - Украйна е в неделя, 2 юли, от 22 часа и ще бъде излъчен в ефира на БНТ 3.

Отново по БНТ 3, но от 19 часа, можете да гледате сблъсъка Англия - Португалия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за интензивни валежи и градушки днес
Код жълто за интензивни валежи и градушки днес
Боян Йотов взе бронзов медал от Европейската купа по джудо в Словения
Боян Йотов взе бронзов медал от Европейската купа по джудо в Словения