НОВИНИ

ИТН, ИБГНИ и ДБ обвиниха ГЕРБ, ДПС и БСП в процедурни хватки срещу актуализацията на бюджета на НЗОК

Николай Минков
от Николай Минков
21:31, 09.09.2021 (обновена)
6580
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Групите на ИТН, ИБГНИ и ДБ обсъдиха ситуацията с бюджета на НЗОК, липсата на кворум и продължаващото заседание без право на гласуване заради кворума. По-късно трите формации направиха съвместно изявление в кулоарите на парламента.

ГЕРБ, ДПС и БСП правят разходи за пари, които ги няма, заяви Тошко Йорданов. Излязохме от зала, за да се консултираме какво можем да направим, допълни той.

Вътре се обсъжда бюджет без числа, парите за лекарите, медицинските специалисти, за болнична помощ, без да има числа. Приема се бюджет ангро, партиите, които са в пленарна зала - ГЕРБ, ДПС и БСП не проявяват грижа към бюджета, каза Мая Манолова. Нашата воля е да приемем утре бюджета на НЗОК по начин, който ще е полезен на лекарите, ще приемем всичко най-необходимо, за да защитим здравето на хората в условията на ковид, допълни Манолова.

Христо Иванов от "Демократична България" каза, че от няколко дена парламентът е взет за заложник, за да не се позволи технологично да се пристъпи към обсъждане на измененията в правосъдната система. Той обвини ГЕРБ и ДПС в извиване на ръце, а БСП все още лавира, като изрази надежда, че от левицата ще направят правилния избор.

Трите групи са постигнали съгласие утре да се проведе заседание на правната комисия, след като това не можа да се случи днес.

След повече от 13 часа заседание председателят на НС Ива Митева закри разискванията.

Вижте и още във включването на Николай Минков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От УЕФА се обявиха против провеждането на Световно на две години
От УЕФА се обявиха против провеждането на Световно на две години
През нощта вятърът ще отслабне
През нощта вятърът ще отслабне